USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Помер відомий данський карикатурист, через малюнки якого розстріляли редакцію Charlie Hebdo

20 Липня 2021 08:43
Данський художник і карикатурист Курт Вестергаард, який прославився зображенням пророка Мохаммеда з тюрбаном у вигляді бомби, помер в Копенгагені на 87-му році життя.

Про це інформує данська газета Jyllands-Posten, пише ТСН.

До 2005 року художник не був відомий публіці. Однак після публікації зображення пророка Мохаммеда ісламісти оголосили нагороду за голову Вестергаарда.

У 2010 році злочинець, озброєний ножем і сокирою, спробував напасти на художника.

Після замаху на вимогу поліції безпеки Данії художник повинен був звітувати кожен раз, коли залишав будинок. Кілька людей були заарештовані за планування його вбивства.

Вестергаард у віці 75 років покинув газету, де працював, після чого присвятив вільний час творчості.

У 2015 році не менше 12 осіб загинули в результаті стрілянини, відкритої невідомими в будівлі редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo.

Подію пов’язують з гострими карикатурами Charlie Hebdo, в тому числі – карикатурою на лідера «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді, яка вийшла незадовго до теракту. У газеті передрукували карикатури художника, які опублікували в іншій газеті. Через п’ять років після нападу на офіс сатиричного журналу Charlie Hebdo за демонстрацію на уроці свободи слова карикатур на пророка Мухаммеда вчителя Самюеля Паті обезголовив екстреміст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus