USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Помер український дитячий реабілітолог Володимир Козявкін

16 Грудня 2022 14:51
16 грудня на 76-му році життя зупинилося серце Володимира Ілліча Козявкіна – Героя України, Почесного громадянина міста Трускавця, засновника та довголітнього керівника Міжнародної клініки відновного лікування, вченого, доктора медичних наук, професора, академіка, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України.

Про це повідомили в Трускавецькій міській раді.

«Смерть Володимира Ілліча – це невиправна втрата для України та Трускавця, для світової медичної спільноти. Авторський метод Козявкіна для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП) – це унікальний новаторський підхід до розв’язання проблеми ДЦП, визнаний в цілому світі науковою та медичною спільнотою. Ми втратили Велику Людину, тож схилімо голови в пам'ять про Вченого, Лікаря, Благодійника, Достойника, який завжди був простим, щирим, безвідмовним, людяним», – йдеться в повідомленні.

За величне і водночас тернисте життя Володимир Козявкін отримав такі нагороди та відзнаки:

- Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1999), Державної премії України в галузі архітектури (2005);

- Заслужений діяч науки і техніки України (1994);

- Орден «За заслуги» III ступеня (1997);

- Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (серпень 2006);

- Герой України (з врученням ордена Держави, 21 серпня 2001);

- Відзнака Президента України – ювілейна медаль «20 років незалежності України» (19 серпня 2011).

«Та найбільшою його нагородою і відзнакою була вдячність маленьких пацієнтів та їхніх батьків, слова вдячності й сльози щастя, листи, які надходили з України, всього пострадянського простору, Німеччини, Катару, ОАЕ, США, та багатьох-багатьох країн Європи, Азії, Америки і всієї земної кулі», – зазначають у міськраді.

Висловлюємо щирі співчуття рідним покійного. Вічна йому пам’ять та Царство Небесне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus