USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Помер у лікарні від поранень: загиблому на війні волинянину Богдану Курану просять надати звання Героя України

19 Вересня 2023 18:28
Загиблому на війні жителю села Поляна Ковельського району Богдану Курану, 30.01.1997 року народження, просять надати звання Героя України (посмертно).

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала 19 вересня Софія Антонюк.

«Богдан був надійним захисником, опорою для своєї родини, друзів і близьких людей. Надавав першу медичну допомогу своїм побратимам. Богдан був дуже чуйним, добрим, щирим, трудолюбивим,завжди позитивним хлопцем», – йдеться в петиції.

У 2018 році Богдан закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, здобув ступінь молодшого спеціаліста за спеціальністтю «Фізичне виховання». Після закінчення навчання, у 2018 році прийняв присягу на вірність українському народові, проходив військову службу в Києві.

Читати ще: Був справжнім патріотом: загиблому захиснику з Ковельщини Іванові Мусійчуку просять надати звання Героя України

29 грудня 2022 року був мобілізований на військову службу. Проходив навчання у м. Старичі на Яворівському полігоні. Після навчання став на захист нашої держави в Запорізькій області поблизу Роботиного.

25 липня під час виконання бойового завдання в результаті артилерійського обстрілу отримав поранення.

Місяць Богдан знаходився в Київській клінічній міській лікарні № 4, йому провели дві операції на голові. 29 серпня військовий помер.

«Побратими характеризують Богдана хорошим другом та вірним і хоробрим захисником нашої держави. Родина, друзі, всі знайомі Богдана пишаються його героїзмом, незламністтю духу. Богдан та всі, хто боронить цілісність нашої держави, заслуговують, щоб їм присвоїли звання Героя України. Богдан віддав своє життя за наш захист та спокій», – пише Софія Антонюк у петиції.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Підтримати її можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus