USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Помер після бійки: волинянин, який випадково вбив знайомого, відбувся умовним терміном

21 Липня 2024 22:35
Два роки іспитового терміну отримав волинянин, який з необережності вбив знайомого після гулянки.

Про це йдеться у вироку Камінь-Каширського районного суду.

Подія трапилася увечері 17 березня в селі Залісся Сошичненської громади. Перебуваючи в гостях у спільних знайомих, під час застілля між двома чоловіками виникла суперечка. Сварка переросла у бійку, у результаті якої нетверезий Федір С. вдарив знайомого долонею в лице. Той впав та вдарився головою об керамічну плитку грубки. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік до ранку наступного дня помер у спальній кімнаті.

Обвинувачений повністю визнав вину, щиро розкаявся, додавши, що злочин вчинив із необережності. Як зазначив, під час застілля потерпілий почав нецензурно виражатися в його бік, взяв до рук пневматичну рушницю та запитував, чому не служить у Збройних силах. Підтвердив, що вдарив чоловіка долонею, від чого той впав і вдарився головою.

Читати ще: Матір вдарила, а тітка закопала на городі: через смерть немовляти сестрам з Волині присудили по п’ять років тюрми

З його слів, після удару потерпілий встав, вибачився та попросив сигарету. Проте уночі наступного дня до нього приїхало четверо знайомих хлопців, які повідомили, що він убив людину.

Родичка померлого просила суворо не карати обвинуваченого, не позбавляти його волі. Останній неодноразово просив у неї пробачення, пропонував кошти і допомогу по господарству. Претензій до обвинуваченого не мала.

Правопорушення вчинене у стані алкогольного сп’яніння, але суд врахував, що волинянин вперше притягується до криміналу, позитивно характеризується за місцем проживання, а також позицію потерпілої.

Федора С. визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України. Йому призначили позбавлення волі на чотири роки, яке замінили двома роками іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus