USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Помер оскароносний чеський режисер Іржі Менцель

7 Вересня 2020 08:15
Чеський кінорежисер Іржі Менцель помер у віці 82 років.

Про це в неділю, 6 вересня повідомила його вдова Ольга Менцелова на своїй сторінці в Instagram, повідомляє Корреспондент.

Вона написала, що кінематографіста не стало в суботу, він помер у колі сім’ї. У тексті вона також зазначила, що останні три роки далися йому важко.

«Спасибі за кожен день, який я провела з тобою. Це було винятково. Спасибі за важкі останні три роки. Ти продовжував мені допомагати з усією своєю хоробрістю, смаком, незвичайною волею до життя і гумором», – йдеться в заяві Менцелової.

За даними видання Blesk.cz, Менцель потрапив до лікарні в листопаді 2017 року через менінгококову інфекцію. Він переніс важку операцію на головному мозку і провів деякий час в штучній комі. На відновлення режисера пішов майже рік. Після виписки Менцель пересувався в інвалідному візку.

Картина Іржі Менцеля «Потяги під пильним наглядом» отримала в 1968 році премію Оскар як кращий фільм іноземною мовою. Цей фільм відносять до класики «чехословацької нової хвилі».

Всього режисер зняв понад 20 фільмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus