USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Помер лідер Вʼєтнаму Нгуєн Фу Чонг

Сьогодні 17:10
Помер лідер Вʼєтнаму, 80-річний Нгуєн Фу Чонг, який лише вчора відійшов від обовʼязків голови Комуністичної партії через поганий стан здоровʼя. Він правив країною 14 років.

Про це пише Бабель з посиланням на The Washington Post.

Лідер Вʼєтнаму помер 19 липня у Військовому центральному госпіталі в Ханої.

Нгуєн Фу Чонг прийшов до влади у 2011 році, а згодом зміцнив контроль в однопартійній державі за допомогою чисток проти корупції та політичних репресій, через які увʼязнювали журналістів і активістів.

Читати ще: Провела в лікарні понад тисячу ночей: у Канаді померла 10-річна зірка TikTok

Водночас Фу Чонг відкрив країну для інвестицій та економічного співробітництва з іноземними державами, налагоджував відносини з Китаєм, Сполученими Штатами, Індією та Росією.

Тепер президент Вʼєтнаму То Лам обійняв посаду тимчасового виконувача обовʼязків генсека Комуністичної партії.

Після смерті Нгуєн Фу Чонга у Вʼєтнамі залишиться вакуум влади, що відкриє рідкісне вікно політичної невизначеності в одній з небагатьох комуністичних диктатур, що залишилися у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus