USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Помер легенда світового футболу Герд Мюллер

15 Серпня 2021 16:29
У віці 75 років у неділю, 15 серпня, помер легендарний німецький футболіст, колишній нападник ФК «Баварія» та збірної Німеччини Герд Мюллер.

Про це повідомляє ФК «Баварія Мюнхен», передає Новое время.

«Сьогодні сумний і чорний день для «Баварії» і всіх її вболівальників. Герд Мюллер був одним із найвеличніших нападників з усіх, які колись грали, а також прекрасною людиною, особистістю світового футболу. Ми поділяємо глибоку скорботу з його дружиною Уші і його сім’єю. Без Герда Мюллера «Баварія» не був би клубом, який ми всі любимо сьогодні. Його ім’я і пам’ять про нього житимуть вічно», – сказав президент мюнхенського клубу Герберт Гайнер.

У Мюллера була хвороба Альцгеймера, про що в 2015 році офіційно заявили у футбольному клубі. Легендарний футболіст забив 566 голів у 607 поєдинках, із яких 365 – у Бундеслізі, що стало безпрецедентним рекордом.

За збірну Німеччини Герд зіграв 62 матчі, у яких відзначився 68 разів. Протягом кар’єри він виграв чемпіонат світу-1974, забивши переможний гол у фіналі матчу Німеччини проти Нідерландів; Євро-1972 та тричі став переможцем Кубка європейських чемпіонів.

Після кар’єри Мюллер тривалий час залишався у ФК «Баварія» як тренер для молодіжної команди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus