USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Помер композитор фільму «Гардемарини, вперед!»

11 Березня 2021 21:27
У четвер, 11 березня, в Петербурзі (Росія) помер відомий композитор Віктор Лебедєв. Йому було 86 років.

Причина смерті поки невідома. Про це повідомила співачка Ірина Летіна на своїй сторінці в соціальній мережі, пише Обозреватель.

Віктор Лебедєв написав музику до всіх частин фільму «Гардемарини, вперед!». Пісні, що звучали в картині, були перекладені різними мовами світу.

Також Лебедєв став автором саундтреків до стрічок «Важко бути богом» за повістю братів Стругацьких і «Заздрість богів», однієї із знакових драматичних стрічок Володимира Меньшова.

Лебедєв написав головну тему і до картини «Будьте моїм чоловіком» з Оленою Прокловою і Андрієм Мироновим у головних ролях. Усього ж композитор створив музичне оформлення для понад п’ятдесяти фільмів.
У 1960 році закінчив Ленінградську консерваторію по класу фортепіано і органу.

З 1960 року викладав в Ленінградському державному інституті культури імені Крупської. Останнім часом був професором, деканом факультету музичного мистецтва естради СПбГІК і завідувачем кафедри мюзиклу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus