USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.50 10.65

Помер іранський біженець, який жив 18 років в аеропорту та став прототипом героя фільму Спілберга

13 Листопада 2022 13:31
Іранський біженець Мехран Карімі Нассері, який 18 років жив у паризькому аеропорту Шарля де Голля, помер у віці 77 років. Він став прототипом героя фільму режисера Стівена Спілберга «Термінал».

Як повідомляє Оbozrevatel з посиланням на Alarabiya News, Насері не стало12 листопада у терміналі 2F. Він помер природною смертю незадовго до полудня.

Близько двох десятків років тому іранець опинився в імміграційній пастці. Він не мав можливості в’їхати до Франції і не мав куди піти.

Він називав себе «сер Альфред». «Домом» для Нассері весь цей час була ділянка паркету та пластикова лава в аеропорту.

Така незвичайна історія іранця привернула увагу Спілберга та надихнула кінематографіста на створення у 2004 році фільму «Термінал».

Так Нассері став прототипом ролі актора Тома Хенкса, який зіграв людину, що опинилася в пастці в нью-йоркському аеропорту імені Джона Кеннеді, коли в її рідній країні вибухнула революція.
Відомо, що Нассері народився 1945 року в Масджед Сулейман, в іранській провінції Хузестан. Він оселився в аеропорту в листопаді 1988 року після перельоту з Ірану до Лондона, Берліна і Амстердама в спробах знайти свою матір.

Його видворяли з усіх інших країн, куди він потрапляв, бо не міг надати відповідних документів.

В аеропорту Шарля де Голля навколо іранця утворилася неформальна мережа підтримки, яка постачала його їжею та медичною допомогою, а також книгами та радіо.

У 1999 році він отримав статус біженця та право залишитися у Франції.

«Я не зовсім впевнений, що хочу робити – залишитися або виїхати. У мене є документи, я можу залишитися тут. Думаю, я повинен ретельно вивчити всі варіанти, перш ніж ухвалювати рішення», – сказав він після того, як отримав право жити у Франції, і так і не залишив свій «будинок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 13 Листопада 2022 15:13
Не жив він в аеропорту, він виходив і повертався.
Звідки інфа до Правда Показати IP 13 Листопада 2022 18:29
Звідки інфо? Це ж суттєво міняє ситуацію.
Правда до Звідки інфа Показати IP 13 Листопада 2022 19:12
Йому навіть біженця дали, погугли його ім'я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus