USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Помер астронавт, який одним із перших ступив на Місяць

29 Квітня 2021 15:51
На 91 році життя 28 квітня помер американський астронавт Майкл Коллінз – один з учасників експедиції на Місяць у складі екіпажу «Аполлон-11», під час якої людина вперше ступила на поверхню супутника Землі.

Про це повідомила сім’я Коллінза, передає Громадське з посиланням на пресслужбу NASA. Причиною смерті став рак.

Майкл Коллінз був командиром екіпажу космічного корабля «Аполлон-11» і третім астронавтом на борту разом із Нілом Армстронгом та Баззом Олдріном. Він залишився пілотувати командний модуль на орбіті навколо Місяця, коли двоє інших астронавтів уперше в історії людства висадилися на поверхню супутника Землі 20 липня 1969 року.

Саме через це його називають «найсамотнішою людиною в історії», зазначає виконувач обов’язків адміністратора NASA Стів Юрчик.

Про підкорення космосу Коллінзом

У липні 1966 року він здійснив свій перший космічний політ на «Джеміні-10», став третім американцем (і четвертою людиною у світі), що вийшов у відкритий космос, і першою людиною у світі, яка зробила це двічі.

Він також став другим після астронавта Джона Янга (командира «Аполлон-10»), хто сам облетів навколо Місяця. Він міг також узяти участь у місії «Аполлон-17» і знову полетіти на Місяць, але вирішив завершити кар’єру астронавта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Арафат Показати IP 30 Квітня 2021 19:37
Шкода...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus