USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Помер актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучив Дарта Вейдера у «Зоряних війнах»

10 Вересня 2024 23:00
У віці 93 років помер телевізійний і театральний актор Джеймс Ерл Джонс. Він найбільше запамʼятався тим, що озвучував персонажа кіноепопеї «Зоряні війни» Дарта Вейдера.

Про це пише Variety.

Джеймс Ерл Джонс зарекомендував себе як один із першопрохідців серед темношкірих акторів свого покоління. Його карʼєра тривала понад 60 років, а почалася з дебюту на Бродвеї в 1958 році в театрі Корт, який у 2022 році перейменували на честь актора.

Крім того, що він став голосом Дарта Вейдера, він також озвучував короля Муфасу в анімаційному фільмі Disney «Король Лев» 1994 року.

Джеймс Ерл Джонс був номінований на чотири премії «Тоні» і виграв дві: у 1969 році за роль боксера Джека Джонсона у фільмі «Велика біла надія» і в 1987 році за роль Троя Макссона у драмі Огюста Вілсона «Паркани», яка здобула Пулітцерівську премію.

Також актора номінували на вісім премій «Еммі», дві з яких він виграв за роль другого плану в мінісеріалі «Хвиля спеки» про бунт у Ваттсі 1965 року і за головну роль у драматичному серіалі «Вогонь Габріеля» про несправедливо увʼязненого колишнього поліцейського, який стає приватним детективом. Це стало першим випадком, коли актор отримав дві премії «Еммі» в один рік.

Як інформували, 18 серпня 2024 року помер легенда французького кіно Ален Делон. Йому було 88 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus