USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Польський волонтер навчав луцьких медиків, як допомагати пораненим у бойових умовах

23 Червня 2022 06:37
Інструктор з парамедичного навчання, волонтер з Польщі Міхал Курджєл навчав медиків одного з луцьких шпиталів, як надавати меддопомогу в умовах бою.

До навчання долучилися 24 медсестри й лікарі. Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків керівника шпиталю Вікторія Савченко.

"Обрано тих лікарів, які входять до складу мобільних медичних бригад, що надають допомогу на виїзді, поза межами шпиталю. Ми будемо порівнювати і відпрацьовувати саме з нашими медичними інструментами», – зазначила керівниця медзакладу.
Парамедик Міхал Курджєл розповів, що приїхав до Луцька на волонтерських засадах: «Навчаємо основ надавання медичної допомоги у ситуації загрози, тобто в умовах на передовій. Приводом мого приїзду стала війна в Україні, треба допомагати».

Рентген-лаборант шпиталю Андрій Радченко вперше на навчаннях з тактичної медицини, працює з інструктором.
Розповідає: свого часу 11 місяців брав участь в антитерористичній операції як фельдшер, але навички потрібно постійно вдосконалювати, бо це, з його слів, відрізняється від нинішньої щоденної роботи.

«У нас такого не було. Зробив рентген, людину відправив, а тут зовсім інше. У бойових діях людину віднесли і передали лікарю. Джгут наклали, знеболення дали, відтягнули хворого», – каже медик.
Як розповіла польська волонтерка Анастасія Фіцак, яка допомагає колезі проводити навчання, курс з тактичної медицини триває щонайменше чотири години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 23 Червня 2022 07:46
це смішно виглядає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus