USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Польські прикордонники завернули майже 200 мігрантів з Білорусі за добу

24 Серпня 2023 23:38
Протягом минулої доби прикордонники Польщі розвернули на кордоні з Білоруссю 175 незаконних мігрантів.

Про це інформує Прикордонна служба Польщі, яку цитує Європейська правда.

Прикордонники повідомили, що серед 175 іноземців, які намагалися нелегально потрапити до Польщі, були переважно Камеруну, Ефіопії та Ємену. Дев’ять осіб спробували перетнути річку Пшевлока. У затриманих виявили російські проїзні документи.

Крім того, прикордонники затримали на території Сілезького воєводства двох громадян Грузії, яких підозрюють у причетності до схем нелегального перетину кордону ЄС. Затримання й обшуки стали результатом давнішого розслідування, яке почали у березні після затримання перевізників нелегальних мігрантів в районі прикордонного міста Наревка.

Речниця Підляського відділу Прикордонної служби Катажина Зданович, яку цитує Polskie Radio, заявила, що каміння та петарди, якими мігранти кидаються у польські патрулі, вочевидь надає їм білоруська сторона.

«Битої цегли, бруківки, каміння з залізничних переїздів у Біловезькій пущі природно немає. Білоруські служби мають у цьому свою мету. Безперечно, йдеться і про своєрідну провокацію – займати польські патрулі в одному місці для того, щоб в іншому місці намагатися провести через кордон іншу групу», – заявила Катажина Зданович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus