USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Польські далекобійники розблокували пункт пропуску Дорогуськ–Ягодин

9 Вересня 2022 20:34
Польські перевізники прибрали свої вантажівки з вʼїзду на пункт пропуску з боку Дорогуська. Рух транспорту з польської сторони розблоковано. Наразі завершуються перемовини з протестувальниками.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Відновлення руху почалось о 19:00 за київським часом.

Черга наразі складає:

⁃ на виїзд з України - 2800 вантажівок;

⁃ на в‘їзд в Україну - 1200 вантажівок.

Представник Міністерства інфраструктури України Мустафа Найєм, своє чергою, повідомив: «Ми все ще працюємо над вирішенням підвищення ефективності польських фітосанітарних та ветеринарних служб, але наступні кілька днів напруження на цій ділянці кордону має впасти».

Окрім того, з його слів, вже досягнуто домовленостей щодо відкриття на початку жовтня ще одного місця перетину кордону у Нижанковичах, що на Львівщині, для тимчасового виїзду порожніх транспортних засобів, у тому числі бензовозів.

«Зі свого боку ми зробили все можливе для вирішення ситуації. Сьогодні від 8 ранку через пункт пропуску «Устилуг – Зосін» їдуть порожні автівки до Польщі. Напередодні Україна запропонувала пʼять пунктів пропуску на польсько-українському кордоні для виїзду порожніх вантажівок», – розповів Найєм.

Проте все ще залишається невирішеним головна причина заторів. Зокрема, необхідно терміново вирішити проблему дефіциту фітосанітарних і ветеринарних інспекторів та перевести служби в цілодобовий режим роботи з їхнього боку кордону.

«Ми вже запропонували нашим польським колегам кілька варіантів повного чи часткового виходу із ситуації. Утому числі, скасування фітосанітарного та ветеринарного контролю окремих груп транзитних вантажів. Поки що перемовини тривають. Нині це одна з головних причин заторів. Ми знаємо про нестачу кадрів, про занизьку зарплатню, але час щось змінити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 10 Вересня 2022 02:40
Я пропоную митникам,чорним і прикордонникам наверх трохи менше віддавати. А з того "трохи меншого" платити польським працівникам митниці зарплату...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus