USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Польські благодійники подарували дітям-переселенцям у Луцьку ноутбуки

19 Квітня 2023 22:28
35 комп’ютерів передали представниці Фундації «Україна» з польського Вроцлава дітям-переселенцям, які мешкають у шелтері «Адреналін-Сіті». Ще 30 подаровані для облаштування освітнього центру для дітей і дорослих в рамках проєкту фундації SAFE SPACE.

Про це розповіла Суспільному координаторка проєкту Анастасія Нишкур.

Комп’ютери для дітей неурядова організація придбала за кошти іноземних благодійників і представників польського бізнесу.
Рік мешкає у шелтері Людмила з 19-річним сином та 11-річною донькою Златою. Сім’я приїхала із Костянтинівки Донецької області.

«У нас школу розбомбили, у нас нема школи нашої. Тут дуже добре. Оце нам сказали, що польська організація буде надавати допомогу дітям для навчання, дуже раді», – говорить жінка.
11-річна Злата зараз навчається онлайн у костянтинівській школі – з телефона. Очі від напруження, каже дівчинка, втомлюються, тому новому комп’ютеру радіє: «Я думаю, що з ноутбука буде зручніше заходити, там екран більший».

17-річна Аліна Павлова також живе у шелтері впродовж року і навчається у школі. Дівчина каже, що вирішила завершити школу разом зі своїм класом із Костянтинівки, тож навчається онлайн. В сім’ї ще є молодші брат і сестра, тож новий комп’ютер, говорить, їм теж допоможе.

«Половину школи знесло і ще раз туди прилетіло недавно, в те крило. Моя подруга живе ще в Костянтинівці, там іноді дуже гучно, страшно. Всі виходимо на онлайн, у мене в класі 40 осіб. Радію, тому що зможу нормально робити своє домашнє завдання і вчитися», – каже школярка Аліна Павлова.
Загалом в хостелі та шелтері зараз проживають 122 людини, з них – 35 діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus