USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Польська поліція зірвала фермерську блокаду залізничної колії на кордоні з Україною

12 Квітня 2023 14:59
Співробітники поліції Польщі зірвали акцію протесту, яку сьогодні о 10:00 оголосили фермери, що мали заблокувати ширококолійну залізничну лінію в Грубешуві, через яку зерно з України потрапляє до Польщі.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє RMF FM.

Раніше фермери відмовилися від планів блокування польсько-українського прикордонного переходу в Дорогуську, оскільки така форма акції не була узгоджена з профспілкою. Керівники фермерських організацій не довіряють обіцянкам нового міністра сільського господарства зупинити потік українського зерна в Польщу.

Фермери мали приєднатися до акції протесту о 10:00 і заблокувати залізничну колію в Грубешуві, якою зерно з України потрапляє до Польщі. Як заявив раніше голова організації Agrounia Міхал Колодзейчак, акцію протесту було оголошено на сім днів, але фермери готові її продовжити.

Тим часом, за даними RMF FM, блокуванню колій завадили співробітники поліції.

На місці події з'явився десяток поліцейських машин, з яких вийшли десятки людей у формі. До них приєдналися прикордонники та співробітники служби безпеки залізниці. За словами фермерів, до силових дій вони вдаватися не збираються.

11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus