USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

Польща зможе збивати російські ракети у небі над Україною, – Зеленський про безпекову угоду

8 Липня 2024 16:56
Підписана у Варшаві безпекова угода передбачає розробку механізму збиття Польщею у повітряному просторі України російських ракет і дронів, випущених у напрямку РП.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції, передає Укрінформ.

«Особливо ми вдячні за спеціальні домовленості, і це відображено у безпековій угоді. У ній передбачено розробку механізму щодо збиття (Польщею, – ред.) у повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені у напрямку Польщі. Я впевнений, що наші команди і команди міністерств оборони разом з нашими військовими спільно пропрацюють те, як ми можемо швидко реалізувати цей пункт наших домовленостей», – сказав Зеленський.

Читати ще: Повторний удар по Києву: внаслідок атаки по медцентру є загиблі та поранені

За його словами, у підписаній угоді окреслена співпраця щодо бойової авіації.

«Ми вдячні Польщі за всі передані до цього літаки, і ми порушували питання щодо можливості передачі ще літаків із сучасною, натовською авіонікою, щоб захистити наше цивільне населення, нашу енергетичну мережу», – заявив Президент.

Як повідомляли, 8 липня Президент України Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві безпекову угоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Липня 2024 17:26
Раха запускає, РП збиває, а падає то все на голови українцям. Класно поидумано.
Abrams 17:0 Показати IP 8 Липня 2024 18:16
Ну ну. Буде збивати I " може" велика рiзниця
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Липня 2024 19:54
Кожна свідома держава створює армію для захисту кордонів. Власних. Не для захисту чужих корупціонерів та злодіїв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus