USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Польща завершує будівництво електронного бар'єра на кордоні з Білоруссю

1 Травня 2023 19:36
Будівництво електронного загородження на кордоні Польщі та Білорусі практично завершене. До кінця захисного бар’єра залишилося лише 150 м, а збудовано вже 206 км.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника польської прикордонної охорони Анни Михальської, яку приводить Polska Agencja Prasowa.

«На кордоні з Білоруссю введено в дію вже 206 км бар’єра, оснащеного відеокамерами та датчиками руху, залишилося добудувати лише 150 м», – сказала вона.

За її словами, зробити це можна буде лише влітку, коли річка Нарев, води якої залили цю територію, повернуться у своє звичайне річище.

Захисна стіна, що складається з металевої сітки, має захистити територію Польщі від проникнення нелегальних мігрантів з території Білорусі.

Читати ще: Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з Росією

До введення в систему камер співробітники прикордонної охорони в нічний час не могли назвати точну кількість порушників у групах, які намагаються проникнути в Польщу.

А тепер завдяки системі моніторингу можна точно визначатиме чисельність людей у групі.

Нагадаємо, що Польща почала зводити електронний бар’єр на межі з Калінінградською областю Росії для того, аби ефективніше контролювати за ситуацією на кордоні.

Раніше повідомлялось, що Польща завершила спорудження 5-метрового паркану на кордоні з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus