USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Польща закриває кордон для російських і білоруських фур із 1 червня

30 Травня 2023 09:30
Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський 29 травня підписав розпорядження про призупинення вантажного руху для російських і білоруських транспортних засобів через кордон Білорусі з 1 червня.

Про це пише Європейська правда з посиланням на PAP.

Рішення передбачає, що «до особливого розпорядження» Польща не пропускатиме через Білорусь до себе вантажні автомобілі, сідельні тягачі, причепи й напівпричепи, зареєстровані на території Білорусі та Росії.

Цей крок МВС Польщі підготувало разом із санкціями проти 365 білоруських посадовців у відповідь на ув’язнення активіста польської меншини в Білорусі, співголови Спілки поляків Білорусі Анджея Почобута.

Очільник міністерства Камінський доручив підготувати санкції в лютому, на наступний день після засудження Почобута судом першої інстанції. Через два дні після цього вироку Польща призупинила рух на польсько-білоруському автомобільному прикордонному переході в Бобровниках до подальших розпоряджень.

Після закриття пункту пропуску «Бобровники» білоруський режим запровадив обмеження, через які польські перевізники не можуть користуватися прикордонними переходами на ділянці білоруського кордону з Литвою та Латвією.

Серед іншого, їхні транспортні засоби проходять митне оформлення лише в пункті пропуску Кукурики – Козловичі з терміналом у Корощині, єдиному відкритому на сьогоднішній день польсько-білоруському вантажному автомобільному переході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 30 Травня 2023 10:53
а прибалтів також не впускатимуть ? вони возять левову частку рашистського товару
Теоретик до скептик Показати IP 30 Травня 2023 13:11
Громадяни балтійських країн беруть товар за однією ціною, додається якась надбавка за посередництво, ця надбавка залишиться в європейському економічному просторі. До вторгення щось з московії йшло за номінальними цінами і менше грошей затримувалось в ЄС. Гріється економіка наших друзів, мерзне економіка ворога. В сухому залишку маємо прикручений потік товарів з мордору, гірша конкурентна здатність тих товарів, які все ж потрапляють в ЄС. Риночок порішає, якщо конкретний ринок конкурентний, кацапи змушені будуть виставляти меншу ціну щоб продати. З часом може взагалі піти. Чим не спосіб на них заробити поки залишається попит на їх товар
скептик до Теоретик Показати IP 30 Травня 2023 14:18
це ти точно знаєш чи так собі придумав ? прибалтійські перевізники беруть фрахт у Європі або в кацапії і везуть одержувачу відповідно в кацапію або Європу. ніяких націнок на товар вони не роблять. заробляють тільки на доставці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus