USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.90 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Польща призупинила пропуск українських вантажівок без дозволів на міжнародні перевезення

1 Липня 2024 11:50
Польща призупинила пропуск українських вантажівок, що не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

Про це повідомляє Державна митна служба України, передає Бабель.

З опівночі 1 липня польська сторона в пунктах пропуску призупинила пропуск на вʼїзд та виїзд українських вантажівок, що не мають дозволу або книжки ЄКМТ.

Пункти пропуску на кордоні з іншими країнами працюють у звичайному режимі.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач наголосив, що жодних дозволів на двосторонні перевезення не потрібно.

«Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС набула чинності в день підписання. Тобто ще 20 червня. До 10 липня діє перехідний період, який дозволяє перевізникам адаптуватися до нових правил», – підкреслив він.

Деркач зазначив, що про це відомо польській стороні, у першу чергу Міністерству інфраструктури Польщі.

«Наразі це питання лише внутрішньої комунікації польської сторони. Ми звернулися до Міністерства інфраструктури Польщі. Колеги запевняють нас, що намагаються розв’язати проблему з митною службою», – додав чиновник.

Також Україна повідомила Єврокомісію про призупинення пропуску вантажівок. ЄК вже втрутилася в ситуацію й також намагається вплинути на розвʼязання проблеми.

20 червня Україна та Єврокомісія продовжили дію транспортного безвізу на рік з можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Цей безвіз дозволяє вантажні автоперевезення з України до ЄС без спеціальних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus