USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Польща поставила танки на кордоні з Білоруссю

13 Листопада 2023 09:14
Польща на кордоні з Республікою Білорусь розгорнула новий танковий батальйон, укомплектований танками К2 виробництва Південної Кореї.

Про це 12 листопада повідомила пресслужба Міністерства оборони Польщі.

Новий танковий батальйон розпочне роботу у Чартаєві – населеному пункті поблизу кордону з Білоруссю в районі Бреста.

«У Чартаєві починає функціонувати новий танковий батальйон, який увійде до складу 1-ї піхотної дивізії, завданням якої є стримування агресора та гарантування безпеки, якщо ми подивимося на напрямки нападу зі сходу», – заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він зазначив, що інфраструктура для моторизованої бригади створюється з нуля, оскільки раніше там не дислокувалися військові частини.

«Вже створено контейнерне містечко з необхідною соціально-побутовою інфраструктурою, яке забезпечує функціонування 180 бійців. У найближчі роки планується розширення постійної інфраструктури, що дозволить створити інші підрозділи моторизованої бригади», – заявив міністр.

Формування 1-ї піхотної дивізії розпочалося у вересні 2022 року. Вона матиме 12 військових частин, зокрема 4 загальновійськові бригади, артилерійську бригаду, 4 полки військових типів і 3 спеціалізовані батальйони. Планується, що дивізія налічуватиме понад 30 тисяч солдатів і буде оснащена найсучаснішим обладнанням.

Міністр оборони додав, що польська армія нарощує потенціал із 2015 року, у тому числі, активно проводить політику модернізації власної армії, що проявляється у закупівлі сучасних зразків озброєння, а також у створенні та відновленні бойових підрозділів.
«Ми будуємо та формуємо нові військові частини. Набираємо молодих добровольців до армії, тих, котрі хочуть пов’язати своє майбутнє з військом Польським. Ми оснащуємо ці підрозділи сучасним озброєнням», – наголосив міністр.

Польща останнім часом активно закуповує різну військову техніку для того, щоб зміцнити оборону країни. Блащак заявив, що польська армія буде найсильнішою сухопутною армією в Європі. Крім того, армія Польщі може стати й найчисленнішою в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Листопада 2023 11:49
А шестилапий що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus