USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Польща почала екстрадувати українських чоловіків. Що відомо

4 Вересня 2023 13:00
У Польщі заявили про екстрадицію до України чоловіків, які незаконно покинули країну. Зокрема, Україна має видати ордер на арешт кожного з них, щоб доправити їх назад.

Про це пише ТСН з посиланням на Rzeczpospolita.

Напередодні лідер фракції «Слуга народу» Давід Арахамія припустив, що українські правоохоронні органи вимагатимуть екстрадиції чоловіків призовного віку, які незаконно покинули Україну, уникаючи мобілізації.

Згідно з даними Штабу прикордонної служби, підготовленими для Rzeczpospolita, від 24 лютого минулого року до 31 серпня цього року до Польщі в’їхало майже 2,87 мільйона громадян України віком 18-60 років, а виїхало майже 2,8 мільйона українців.

Речниця штабу прикордонної служби Анна Міхальська зазначає, що одна людина могла перетинати кордон кілька сотень разів.

«Це важлива цифра для України, тому що ці люди могли би бути мобілізовані та збільшити лави наших Збройних Сил, тим самим зміцнити нашу обороноздатність і безпеку», – сказав Федір Веніславський з Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України.

За його словами, за кримінальними справами українська прокуратура може переслідувати своїх громадян за кордоном. Деякі з них нелегально втекли через так званий зелений кордон.

Згідно з інформацією, яку «Rzeczpospolita» отримала від Прикордонної служби, Польща, згідно з угодою з Україною, вже видворила громадян цієї країни, які переправляють нелегалів до Європи.

Раніше повідомляли, що військовозобов’язаних чоловіків, які виїхали з України, купивши довідки у корумпованих посадовців військово-лікарської комісії (ВЛК), можуть повернути до України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2023 13:22
польська мова не важка(тим більше для волинян!) - прочитайте публікацію в оригіналі! Польща може екстрадиктувати особу, яка знаходиться в розшуку Інтерполу або вчинила злочин на території Польщі - хто з наших громадян розшукується Інтерполом?! Там діють закони, а не "вологі хотєлки" веніславського чи іншої швалі!
!!! Показати IP 4 Вересня 2023 13:42
От п*****и. Що небудь написати аби паніку розігнати.
Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 15:07
Мрійте...екстрадиція неминуча,ховайтесь по кущах в Польщі,знайдемо всіх,ви там ніхто,а на Батьківщині зрадники,тремтіть і ховайтеся,добровільна здача помякшить вирок...
Пише до Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 18:12
Воєнком?
мама до Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 20:58
в Польщi нiхто, а в Украiнi, то щось значить життя людини?.....по кущах тiльки в Польщi шукатимуть, а хто в iнших краiнах, то як?......
Анонім до Отакої Показати IP 5 Вересня 2023 14:53
Тримай свої 15 гривень ботяра, читайте оригінал вказано видача контрабандистів та "проводирів" нелегалів які мають українське громадянство. Відкриваю Америку ТАКІ ВИДАЧІ БУЛИ І ДО ВІЙНИ в рамках боротьби з нелегалами в ЕС.
123 Показати IP 4 Вересня 2023 18:01
Де діти веніславського, данілових, інших *арахамій*? Всі, то всі. А то одним Майямі, іншим смерть, або каліцтво. Має бути справедливість.
скептик Показати IP 4 Вересня 2023 18:09
"ПОЛЬЩА ПОЧАЛА ЕКСТРАДУВАТИ УКРАЇНСЬКИХ ЧОЛОВІКІВ" закусюйте квасним вогерком і помалюйте собі головку зеленькою. НІХТО ЩЕ НІЧОГО НЕ ПОЧАВ І НЕ СКОРО РОЗПОЧНЕ
Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 20:47
Але і в Україну ви не вернетесь,ви нах...тут нікому не потрібні,"мамкіни" синулі,там і здохнете на чужині і завше будете чужаками.Вибрали собі долю,тішнесь,вир...
Ніхто до Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 21:47
Образилась дівчинко?Чоловік кинув і знайшов нову за кордоном?Тепер бризкаєш слиною тут на весь чоловічий рід?))))Вгадав?)))
Abrams до Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 23:54
Тебе будуть питати потрiбнi чи нi.
Невирішуйзакогось до Отакої Показати IP 5 Вересня 2023 15:03
На фронт тусуй покажи який ти патріот чи тільки тут пісяти можеш вирод**? Я під обстрілами був і кусок ноги там залишив тож знаю яка ціна української землі, причому це був НЕ МІЙ ВИБІР я не доброволець, після поранення я тут теж нах*** нікому не потрібен, папірці збирай, їздь по комісіях>ок прийди через місяць на влк>влк прийди через 3 місяці на влк> наразі я тут>
Отакої Показати IP 4 Вересня 2023 22:49
Не вгадав,навіть стать,уйо...вас будуть зневажати доскону і нікчемне життя ви собі забезпечили,коли в найтяжчий для країни час просто втікли,ви її зрадили.Не стосується жінок і дітей,бо вони дійсно рятувались.Так ,що ти дійсно НІХТО.
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 07:54
Конфіскація нерухомості в Україні за неявку в воєнкомат на користь ЗСУ - в кого нічого нема має право не воювати, але потрібно було заборонити перепис майна на мамок ще на початку війни. У нас чомусь навпаки хапають у військо тих, у кого практично нічого нема, або мало що є. Дуже гидке і несправедливе ставлення збоку держави до свого народу - це велике питання чи справжня в нас демократія? Наша влада схоже виражає не волю більшості, а маленької меншості мажорів, олігархів. Наша демократія більша схожа на шоу багатих, а не на справжнє волевиявлення народу.
Морфеус до Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 15:06
Вітаю НЕО ти прокинувся з матриці, йди за білим кроликом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus