USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Польща передала Україні перші винищувачі МіГ-29

3 Квітня 2023 12:07
Польща передала Україні декілька винищувачів МіГ-29. Під час візиту українського президента Володимира Зеленського у Варшаву, який відбудеться 5 квітня, обговорять наступні поставки авіації.

Як повідомляє «Європейська правда», про це розповів керівник Офісу міжнародної політики президента Польщі Марчин Пшидач на RMF FM.

«Безумовно, Україна буде шукати подальшої підтримки. Кілька МіГів вже відправлені», – сказав Пшидач. У відповідь на уточнювальне запитання журналіста він зазначив, що винищувачі відправила польська сторона.

Читати ще: США продадуть Польщі за символічний долар 24 винищувачі F-22 Raptor

Пшидач зауважив, що, за його інформацією, процес завершився в частині передачі першої частини літаків. Під час візиту президента Володимира Зеленського до Польщі 5 квітня буде розмова про передачу подальших одиниць авіації.

Пшидач не уточнив, скільки літаків отримала Україна у першій партії. Але президент Польщі Анджей Дуда 16 березня анонсував передачу Україні чотирьох МіГ-29 найближчими днями.

Читати ще: Польща передала Україні вже понад 260 танків, – Анджей Дуда

Як ми писали раніше, 17 березня уряд Словаччини на позачерговому онлайн-засіданні ухвалив рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29. Перші чотири з них уже відправили в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus