USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Польща офіційно перейменувала Калінінград на Крулевець

10 Травня 2023 18:51
Комісія зі стандартизації географічних назв за межами Республіки Польща рекомендувала використовувати польську назву Królewiec для міста Калінінграда та Калінінградської області росії. Рішення набуло чинності 10 травня 2023 року.

Про це пише Бабель з посиланням на видання Rzeczpospolita.

Згідно з комюніке, опублікованим 9 травня, на засіданні 12 квітня комісія вирішила, що місто з російською назвою Калінінград слід по-польськи називати Крулевець. Таке ж правило діє і для Калінінградської області – рекомендують польську назву району Крулевець.

У комітеті також вважають, що російська назва цього міста є штучною, не повʼязаною ані з містом, ані з регіоном.

«Події, повʼязані з нападом росії на Україну, навʼязуванням так званого русского міра та веденням росією інформаційної війни, змушують нас розглянути питання навʼязаних назв, які є дуже дискусійними та неприйнятними в Польщі», – зазначили у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus