USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Польща обмежить пересування російських дипломатів по країні

27 Травня 2024 18:36
Польща вводить обмеження на пересування російських дипломатів по території країни, які стосуватимуться усіх, крім посла РФ.

Про це після завершення засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Onet.pl.

«Я щойно оголосив про рішення Польщі у зв’язку з участю Росії в гібридній війні проти Євроcоюзу та Польщі. Будуть введені обмеження на пересування російських дипломатів по нашій країні», – заявив Сікорський.

За його словами, російське посольство у Варшаві незабаром отримає відповідну ноту.

Обмеження стосуватимуться і посольства РФ, і консульств. Зокрема, дипломати з посольства РФ зможуть пересуватися виключно в межах Мазовецького воєводства (адміністративний центр – Варшава), а консули – у межах воєводств, де вони працюють. Обмеження стосуватимуться усіх дипломатів і консулів, крім посла РФ у Польщі.

Читати ще: Росія активно готує диверсії по всій Європі, – ЗМІ

«Інші країни вже мають такі положення, і ми розраховуємо на те, що й нові країни наслідуватимуть наш приклад», – зазначив Сікорський.

Глава польської дипломатії наголосив, що Варшава має докази того, що РФ санкціонувала диверсії в Європі.

«Ми сподіваємося, що Російська Федерація сприйме це як дуже серйозний попереджувальний сигнал», – наголосив глава МЗС Польщі.

Крім посольства і консульського відділу у Варшаві, Росія має генконсульства у Гданську (адміністративний центр Поморсього воєводства), Познані (адміністративний центр Великопольського воєводства) і Кракові (адміністративний центр Малопольського воєводства).

Нещодавно прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що останнім часом польські спецслужби затримали загалом 12 осіб, які планували акти саботажу і диверсії на території Польщі в інтересах Росії. За його словами, до пожежі у торговому центрі у Варшаві, що сталася 12 травня, могли бути причетні спецслужби РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus