USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Польща обмежила доходи Білорусі від транзиту, – ЗМІ

3 Липня 2024 13:22
Польща запровадила детальний контроль на великому митному терміналі на кордоні з Білоруссю, щоб обмежити Мінську доходи від транзиту.

Про це повідомляє RMF FM.

Йдеться про пункт у Малашевичах Люблінського воєводства. За словами польських дипломатів, це стане «надзвичайно жорстким кроком проти Мінська».

Велика кількість вантажів зі сходу, в тому числі основні сухопутні поставки з Китаю, прямують на захід через так званий «сухий порт» Малашевичі. Потім залізницею вони прямують до країн-членів ЄС, а також до порту Гданськ, звідки відправляються в інші пункти призначення.

Цей транзит є значним джерелом доходу для білоруського режиму. Його обмеження може мати багато наслідків, зазначили поляки.

Раніше Євросоюз посилив санкції проти Білорусі. Новий пакет обмежень посилює заходи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, зокрема й боротьбу з обходом санкцій.

Також уряд Польщі розглядає можливість закриття усіх прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю.

Як відомо, у 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу. Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Згодом спорудила електронний бар’єр на кордоні з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus