USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Польща не буде блокувати вступ України до ЄС через Волинську трагедію, – Дуда

24 Вересня 2024 12:30
Польська влада розкритикувала заяву міністра оборони про те, що Україні не слід очікувати на вступ до Євросоюзу без вирішення «Волинського питання». Президент країни Анджей Дуда висловив незгоду з цими словами, підкресливши важливість підтримки України на її європейському шляху.

Про це повідомило польське видання Rzeczpospolita, передає ТСН.

Відзначається, що польська влада прагне уникати напруги між Варшавою та Києвом, зокрема в контексті історичних питань, як-то Волинська трагедія.

Президент країни зазначив, що обговорював цю трагедію з українським лідером, підкреслюючи важливість пошуку порозуміння. Він також виступив проти ідеї, що Україні перешкоджатиме вступ до ЄС через це питання, акцентуючи на необхідності конструктивного діалогу між країнами.

Читати ще: Польща має ідею, як натиснути на Україну у питанні Волинської трагедії, – ЗМІ

«Путін напав на Україну, щоб зупинити її інтеграцію в ЄС. Якщо хтось у зв’язку з цим говорить, що він збирається заблокувати доступ України до Європейського Союзу, то він йде в річищі політики Володимира Путіна. Я хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри та прем’єр-міністри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, зокрема і для самих українців, які треба враховувати, адже вони роками замовчувалися», – заявив президент РП.

Нагадаємо, що 9 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися у Луцьку, де вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії 1943 року.

Тема Волинської трагедії є однією з найбільш суперечливих в українсько-польських відносинах. Події 1943 року в Польщі окреслюють як «Волинська різанина», а в Україні – «Волинська трагедія».

Читати ще: Волинське питання: Туск заявив, що без розв'язання історичних проблем з Польщею Україна не увійде до ЄС

Події на Волині 1943 року у Польщі розглядають окремо від решти подій Другої світової і передвоєнного періоду.

Зокрема, говорячи про визнання провини українцями, у Польщі не згадують про польсько-українську війну 1918-19 років, передвоєнну пацифікацію українців, напади на українські села на Холмщині та Надсянні 1941-1944 років, масову депортацію автохтонного українського населення з тих земель, які потім увійшли до складу Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 25 Вересня 2024 00:43
..спровокована кремлівськими щурами мишача возня..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus