USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Половина пацієнтів Волинської інфекційної лікарні – діти з коронавірусом

4 Лютого 2022 20:55
Щодня на Волині коронавірусну інфекцію виявляють більше, як у 60 школярів. Про це Суспільному розповіла керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Наразі половина з усіх ушпиталених і обласній інфекційній лікарні – діти. Суспільне зібрало останню інформацію про захворюваність дітей в області та ситуацію в освітніх закладах.

Ситуація в школах Волині

Загалом на Волині є 476 закладів середньої освіти. Зі слів Людмили Плахотної, 310 шкіл нині на дистанційній формі навчання, 15 – на карантині через захворюваність на коронавірус. Учні ще п’ять шкіл області пішли на канікули.

Читати ще: Луцьким учням продовжили дистанційне навчання

«Прогнозуємо, що всі заклади підуть на дистанційне. Міністерство освіти рекомендувало, щоб перервати цей ланцюжок захворювання, щоб на два тижні піти на дистанційну форму навчання», – каже керівниця обласного управління освіти. Додає: освітяни також відмічають ріст захворюваності на ГРВІ та коронавірус серед вчителів. Так у Луцьку нині на лікарняному 8,7 % педагогів.

В інфекційну лікарню щодня госпіталізовують дітей

За останню добу COVID-19 виявили у 205 дітей. Як розповіла керівниця обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська, наразі в медзакладі заповнені усі 195 ліжкомісць. Половина з усіх ушпиталених – діти.

Особливість цієї хвилі COVID-19 Галина Морочковська називає стрімке зростання кількості недужих дітей. З її слів, нині одна дитина перебуває в реанімації, троє – на кисневій терапії. Найменшому пацієнту – 2 тижні.

«Ми збільшили ще одне відділення для госпіталізації для дітей. Хворі поступаютьі щодня виписуються, немає такого, що постійно лежать хворі, усі по-різному: одні 10 днів, інші трішки більше», – зазначила лікарка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Трухін Показати IP 4 Лютого 2022 21:10
Бо що діти,що батьки лазять скрізь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus