USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Поломки турбокомпресора: як проявляються і що робити?

2 Квітня 2024 14:45
Для збільшення потужності двигуна власники машин різних марок і моделей встановлюють на свої транспортні засоби турбокомпресори. Це обладнання розраховане на довгий термін експлуатації.

Проте у випадку недотримання правил використання та з деяких інших причин з часом може знадобитися ремонт турбін. На потужність роботи мотора впливають кілька основних факторів:

• відсутність пошкоджень двигуна;

• вчасна заміна паливно-мастильних фільтрів;

• дотримання правил експлуатації авто;

• достатня кількість палива та повітря, яке подається в камеру згоряння.

Саме останній пункт забезпечується правильною роботою турбокомпресора. Повітря подається в камеру внутрішнього згоряння для забезпечення процесу горіння палива в достатній кількості. Механізм роботи турбонагнітача полягає у стисненні великого об’єму повітря для його подальшого подання в циліндри ДВЗ.

Перед переходом стисненого повітря з компресора до камери внутрішнього згоряння воно додатково охолоджується за рахунок роботи інтеркулера. Це додатково зменшує об’єм газу та допомагає повністю спалювати паливо. У випадку дизельного двигуна турбіна має певні технічні особливості, але принцип роботи тотожний бензиновому.
Основні причини виникнення несправностей турбокомпресора

Оскільки робота турбіни напряму пов’язана з потужністю двигуна, вона заслуговує особливої уваги з боку власника автомобіля. Фактори, що впливають на необхідність ремонту турбін:

1. Штучне збільшення турбонаддуву та перевантаження автомобіля. В цьому випадку можуть виникати значні механічні пошкодження турбіни.

2. Недостатня кількість мастила чи його низька якість. Наслідком цього стане надмірне тертя прилеглих поверхонь та їхнє передчасне зношення.

3. Наявність засмічень. Під час роботи турбіни механізм обертається на великій швидкості, тому будь-який сторонній предмет всередині нього здатен спричинити серйозні дефекти.

4. Неправильна робота системи охолодження. В цьому випадку відбувається перегрів повітря, яке подається в циліндри ДВЗ, та його розширення. За рахунок цього можливе пошкодження механізму турбіни.

5. Низька якість запчастин та їхній незбалансований монтаж. За рахунок неякісного ремонту в робочому режимі виникають додаткові вібрації та удари. Результат – значні механічні пошкодження компресора.

При наявності одного або кількох перерахованих факторів автовласник може відмічати зниження продуктивності роботи двигуна, шуми, вібрації та збільшення витрати паливно-мастильних матеріалів.
Куди звернутися у випадку виникнення несправностей турбіни?

TurboSEO є першою національною мережею ремонту турбокомпресорів. Доступ до автосервісу є у кожному з регіонів України, оскільки компанія вже має 30 представництв та розширює мережу.

Актуальні послуги з обслуговування турбін:

• зняття та встановлення;

• заміна картриджа;

• ремонт сервоприводів та актуаторів;

• поточний та капітальний ремонт.

Перед виконанням будь-яких робіт компанія проводить безкоштовну діагностику, щоб точно встановити причини несправності. Це допоможе відразу зрозуміти, якою буде вартість робіт, та скільки часу доведеться на них витрати. Така інформація допоможе автовласникові уникнути зайвих витрат. На «ТурбоСТО» приймають як легкові, так і вантажні авто.

Ціна на проведені роботи залежить від комплекту запчастин, який потребує заміни, а також складності роботи. Витрати на адміністративні послуги та стандартні процедури підготовки і налаштування стандартні для всіх типів ремонту. Оплату послуг автосервісу можливо оформити частинами до 24 місяців.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus