USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

«Полюють» на виплати біженців. Українців попередили про шахраїв в одній з країн Європи

19 Червня 2024 10:07
У Нідерландах шахраї намагаються зняти гроші з рахунків біженців. Вони відправляють фейкові повідомлення від міграційної служби IND про начебто додаткові виплати.

РБК-Україна із посиланням на публікацію Studiegids.tue.nl розповідає про те, як українцям в Нідерландах вберегти свої гроші від шахраїв.

Що треба знати про шахрайську схему

Біженці у Нідерландах отримують фейкові повідомлення від міграційної служби IND та Нідерландської ради біженців (VluchtelingenWerk Nederland). У них пропонують заповнити форму, щоб начебто отримати додаткову грошову допомогу.

Насправді, це стандартна фішингова схема – перейшовши за посиланням та заповнивши форму, людина надає доступ шахраям до своїх банківських рахунків.

Читати ще: У 19 країнах зросла кількість українських біженців

Запам’ятайте:

IND ніколи не надсилає повідомлсення через SMS або WhatsApp;

IND спілкується лише листами;

IND не пропонує фінансової підтримки.

Що робити, якщо отримали шахрайське повідомлення

Не заповнюйте форму. Видаліть повідомлення та заблокуйте відправника і не відповідайте на такі повідомлення.

Повідомте про інцидент на інформаційній стійці у вашому притулку та подайте заяву до поліції.

Якщо ви все ж заповнили форму, яку скинули шахраї, потрібно заблокувати свій банківський рахунок і кредитну картку. Це можна зробити в банку або через банківський додаток, якщо він є на телефоні. Інакше є ризик, що зловмисники отримають доступ до ваших грошей.

Нагадаємо, що зв’язатись з поліцією у Нідерландах, можна зателефонувавши за номером 0 900 88 44.

Зазначимо, що українські біженці в Нідерландах отримують близько 300 євро. Допомога складається з двох частин: 242 євро – оплата за харчування та 60 євро на одяг та інші особисті потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus