USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Поліція закликає українців повідомляти на «102» про проліт ракети чи дрона

2 Листопада 2022 09:29
Громадяни, які телефонують на номер «102» і надають інформацію про проліт російських ракет чи дронів, допомагають підвищувати ефективність роботи ППО.

Про це під час брифінгу сказав голова поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

«Однією зі складових такої успішної діяльності (ППО, – ред.) є, в тому числі, участь громадян в інформування про візуальне бачення ракет чи дронів-камікадзе. Ефективно працює спецлінія «102», на яку ми закликаємо громадян повідомляти всю наявну інформацію. Навіть якщо ви тільки чуєте, а не бачите – повідомляйте», – зазначив він.

За словами Нєбитова, в рамках оперативного штабу Київської обласної військової адміністрації налагоджено співпрацю, тож потрібно лише декілька секунд, щоб передати інформацію за дзвінком на «102», і її отримає не лише командування Повітряних Сил, а й ті, хто безпосередньо збиває дрони та ракети.

«Ми не завжди бачимо на радарах, ворог використовує маскування, тому допомога людей тут вкрай важлива... За кожним прольотом ми отримуємо близько 20-40 дзвінків від людей, що дає нам – а головне військовим – зрозуміти напрямок руху, яким об’єкт рухається, і як ефективно протидіяти цим явищам», – пояснив Нєбитов.

Як повідомляли, зранку 31 жовтня російські війська вкотре завдали масованого удару по Україні. Загарбники атакували військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких були збиті українськими захисниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus