USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Поліція відкрила 320 справ про зловживання з гумдопомогою

29 Липня 2022 07:38
В Україні поліцейські відкрили 320 кримінальних проваджень щодо шахрайства і зловживань з гуманітарною допомогою – і на потреби ЗСУ, і для переселенців.

Про це в ефірі українських телеканалів сказав очільник Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«НПУ розпочала 320 кримінальних проваджень саме щодо цього. І це багато, бо ми маємо на увазі не тільки забезпечення гуманітаркою або благодійною допомогою ЗСУ, а й переселенців. І 43 особи уже отримали підозри, кілька справ ми скерували до суду. Думаю, що найближчим часом буде справедливе рішення стосовно таких людей», – розповів він.

Клименко навів кілька прикладів. Так, у Львівській області поліція пред’явила підозру ділкам, які намагалися реалізувати військову амуніцію через магазини та ринки.

На Дніпропетровщині, за інформацією слідства, гумдопомогу, яка надходила для переселенців, намагалися продавати, і лише доведена сума у цьому випадку становить 1,3 млн грн.

У Рівненській області зловмисники продавали автівки, які надійшли як благодійна допомога.

Клименко також згадав випадок, коли одна з тернопільських благодійних організацій привласнила майже 2 млн грн, які пожертвували громадяни. Справа вже в суді.

«Ми працюємо зазвичай дуже тихо, превентивно. Усі злочинні організації, які займаються і гумдопомогою, і благодійною допомогою, – під контролем. Ми дуже швидко реагуємо на кожну заяву щодо цього», – запевнив керівник Нацполіції, закликавши громадян повідомляти про факти розкрадання гумдопомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 29 Липня 2022 08:05
А що то за товари імпортного виробництва (без перекладу),продаються в супермаркетах Луцька?!
HDR Показати IP 29 Липня 2022 09:28
Не можна взагалі справи про махінації з гуманітаркою виносити в медійний простір.Для західного обивателя це шок, зганьбимося на весь світ (
Дмитро Показати IP 29 Липня 2022 10:59
Всі ці 320 справ ніщо в порівнянні з махінаціями Єрмака та його ставленника Шарапова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus