USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Поліція шукає ще одного підозрюваного у нападі на херсонську активістку

7 Серпня 2018 19:22
Глава Національної поліції України Сергій Князєв заявляє про ймовірну наявність іще одного підозрюваного в справі про замах на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк.

"Сьогодні вранці я отримав постанову слідчого про надання дозволу на розголошення таємниці досудового розслідування (...) І хочу, щоб нам громадяни журналісти допомогли встановити особу ще одного майбутнього підозрюваного у справі", - сказав Князєв на брифінгу у вівторок, 7 серпня, у Києві, інформує DW.

Він зазначив, що поліція отримала відповідний матеріал "про підозру одному з невідомих громадян". Журналістам на брифінгу продемонстрували відео, на якому зображений можливий майбутній підозрюваний, передає кореспондент інформагенції "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради Катерину Гандзюк поблизу її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували її на "заподіяння тяжких тілесних ушкоджень", а згодом, після підтвердження того, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Нагадаємо, 6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти під варту Миколу Новікова, якого підозрюють у нападі на Катерину Гандзюк, до 1 жовтня включно. На активістку напали зранку 31 липня в Херсоні - чоловік чекав біля під'їзду і хлюпнув на неї невідомою рідиною, схожою на кислоту. Жінка отримала опіки 30% тіла. Поліція опублікувала відео з підозрюваним у нападі. Справу кваліфікували як "замах на вбивство".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus