USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Поліцейський застрелив ковельчанина: родичі вбитого нарікають на затягування судів і хочуть 15 років тюрми для винуватця

Сьогодні 19:44
Поліцейський із Ковеля вистрелив із табельної зброї у свого сусіда. Поранений через місяць помер у лікарні. Уже експравоохоронця відправили на лаву підсудних. І хоча суди постійно переносилися та відкладалися – чоловіка таки покарали до 11 років ув’язнення.

Однак, на це рішення він подав апеляцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Постріл пролунав наприкінці лютого минулого року в одному із багатоквартирних будинків спального району Ковеля. Це сталося у квартирі поліцейського Олександра Гопкала. Поранений – його сусід Олег Муханьков. Він помер у реанімації, але встиг рідним розповісти, хто і як у нього вистрелив.

Як казав, того дня поремонтував безкоштовно поліцейському авто, а той запросив його ввечері посидіти додому. Але коли потерпілий виходив, то сталося наступне.

«Він одягався, аби виходити вже з квартири. Нагнувся взувати черевики, бо потім ще запитував, чи на ньому було два черевики, чи один. І каже: чую цок-цок позаду. Обернувся – і ні з того ні із сього...» – переповідала раніше мама загиблого Олеся Іванівна.

Читати ще: Експравоохоронець із Ковеля, якого судять за вбивство, хоче на фронт

На суді в Ковелі адвокат уже експоліцейського Віктор Клімчук запевняв, що той не пам’ятає моменту пострілу: «Він так і не пригадав, що відбувалося. У певний момент щось відбулося, скажемо так. Він пригадує до певного моменту, а самі обставини спричинення ним смерті потерпілому він не пригадує».

Врешті, не дивлячись на періодичне відкладення та перенесення судових засідань, рідні Олега Муханькова за понад рік часу діждалися вироку. Експоліцейському призначили 11 років позбавлення волі й один мільйон гривень компенсації для родини потерпілого.

Поки ж, зі слів дружини потерпілого Юлії Муханькової, у тому будинку, де вистрелили в її чоловіка, жити не може. Нині бере максимум роботи, бо ж має якось сама ставити на ноги двох дітей.

Читати ще: Вистрелив у сусіда: поліцейського з Ковеля звинувачують у вбивстві

Тим часом адвокати експоліцейського подали апеляційну скаргу. Втім, на останнє засідання не прийшли. А рідні потерпілого про те, що розгляд відкладається, дізналися в останній момент – коли вже були в дорозі до суду.

«Нам назначили суд на вказану дату. Згодом прийшло повідомлення дружині в «Дію», що суд на годину переноситься. А сьогодні ми їдемо, як за годину наш адвокат каже, що суд відкладається зовсім. Тільки в «Дію» жодного повідомлення не приходило», – розповів брат потерпілого Сергій Муханьков.

Рідні підозрюють, що судовий розгляд умисне таким чином затягується на користь обвинуваченого, який досі перебуває в СІЗО.

«Коли двоє дітей залишилися напів сиротами, то я вважаю, що 11 років – це дуже мало. Ми сьогодні в апеляційному суді, бо хочемо більший строк – до 15 років», – додав брат померлого.

Як згодом повідомили родині в апеляційному суді – справу відклали, бо головуючий суддя був на лікарняному. Коли ж буде призначена нова дата – рідні не знають. Але побоюються, аби тенденція з відкладаннями й затягуваннями засідань, як це було в Ковелі, не повторилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus