USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення спецслужб РФ спалив авто

12 Липня 2024 13:41
Поліцейські затримали жителя Рівного, який на замовлення російських спецслужб спалив авто – головною умовою було те, що транспортний засіб мав належати ЗСУ, тому чоловік перефарбував номери на цивільному авто у чорний колір, аби надурити замовників.

Про це повідомляє поліція Рівненської області.

«Головною умовою було те, що транспортний засіб мав належати ЗСУ, тому зловмисник перефарбував номери на цивільному авто у чорний колір, аби надурити замовників. Тепер виконавцю загрожує до десяти років провести за ґратами», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліцейські встановили, що 7 червня до 24-річного рівнянина звернувся 20-річний знайомий, який від одного із російських Телеграм-каналів отримав пропозицію підзаробити – за певну суму треба було спалити авто військових. Таким чином російська пропаганда намагається вдати вигляду в інформаційному полі, ніби українці не підтримують власну армію.

За «роботу» їм пообіцяли дві тисячі доларів. Зловмисники вдалися до хитрощів, і вже наступного дня знайшли «жертву» – звичайний цивільний легковик «Audi». А щоб видати його за авто військових, перефарбували номерні знаки у чорний колір.

Читати ще: Військовому, який підірвав гранату на дорозі в Луцьку, суд призначив арешт без права застави

Як інформує поліція, близько 20 години 8 червня на території гаражного кооперативу в обласному центрі, де було припарковане авто, його облили легкозаймистою речовиною і підпалили. Втім, за виконану роботу від обіцяного ворогом отримали лише дві тисячі гривень.

Вогонь пошкодив салон, знищив моторний відсік, передні колеса, вітрове скло.

Слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу.

Поліцейські оперативно встановили 24-річного зловмисника, затримали його і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому вже повідомили про підозру.

Як інформує поліція, 10 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із можливістю внесення застави. Однак, молодик досі перебуває в слідчому ізоляторі. Спільника правоохоронці також затримали.

Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 12 Липня 2024 14:34
Одна амеба, друга інфузорія.
123 Показати IP 13 Липня 2024 14:00
Розвели лоха за дві тисячі, а сяде добре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus