USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Поліцейські закликали волинян зберігати спокій під час масових акцій

16 Лютого 2017 12:09
Поліція закликає волинян не провокувати конфліктів під час мирних зібрань чи акцій протесту, дотримуватись законодавства та не наражати своє життя та життя оточуючих на небезпеку.

Про це йшлося під час брифінгу поліції з приводу взаємодії з громадськістю задля забезпечення правопорядку під час масових заходів.

Насамперед, на честь річниці розстрілів мітингувальників на Майдані в лютому 2014 року присутні на брифінгу вшанували пам’ять полеглих героїв Небесної сотні хвилиною мовчання. Екс-командир роти спецпризначення «Світязь», заступник керівника головного управління Національної поліції Сергій Козак зазначив, що чимало з тих, хто нині служить в поліції, пройшли пекло війни на сході. Відтак, закликав своїх «колег по зброї» дотримуватись законодавства та зберігати мир і спокій під час громадських акцій та масових заходів.

Також закликав не приносити будь-якої зброї, вибухових та інших небезпечних предметів та не проявляти агресії до працівників поліції.

«Відповідно до чинного законодавства, поліцейські повинні дотримуватись політичного нейтралітету, що ми і робимо», - додав Сергій Козак.

Що стосується охорони громадського порядку під час проведення заходів-вшанування героїв Небесної сотні, то для цього волинська поліція залучить 100% особового складу. Частину правоохоронців відкомандирують до Києва для допомоги столичним колегам.

Правоохоронець зазначив, що чимало з поліцейських бачили смерть товаришів на фронті, тому ніхто немає права позбавляти життя українців і в мирний час. Як приклад, нагадав трагічні події 31 серпня 2015 року під час акції протесту під стінами Верховної Ради, коли граната забрала життя 4 правоохоронців, та зазначив, що такого повторятись не має.

Насамкінець присутні під час брифінгу поліцейські вшанували пам’ять загиблих на сході українських захисників та розстріляних мітингувальників на Майдані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
251 Показати IP 16 Лютого 2017 12:14
починається та сама фігня шо і при янику. мєнтів залучають повним складом, шоб не дай Боже не дали по морді якомусь казнокраду.. В нас є тільки один шлях для подолання корупції, це шлях запропонований Лукашенком: "Роз***и всіх чиновників, а через день роз***и тих хто прийде до них на похорон", от тоді буде порядок
Всезнайко Показати IP 16 Лютого 2017 12:19
А у 2014-му зберігали порядок і спокій?
сергій Показати IP 16 Лютого 2017 12:28
Так, нас уже бояться... можливо не можна вже по 3 чол ходити?
Р Показати IP 16 Лютого 2017 16:06
251, ти пропонуєш на таких заходах відмінити поліцію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus