USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Політрада «Слуги народу» на Волині заборонила луцьким депутатам голосувати за ремонт очисних, аварійного колектора і очищення води

19 Грудня 2023 20:46
Політрада Волинської обласної організації партії «Слуга народу» заборонила депутатам Луцькради від цієї політсили голосувати за надання кредиту для «Луцькводоканалу», кошти з якого спрямують на розв'язання проблеми смороду, на ремонт аварійного колектора та покращення системи очищення питної води в місті. Якщо не виконати згадані роботи, це може призвести до екологічної катастрофи.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Місто планує взяти позику в АТ «Укрексімбанк» розміром 10 мільйонів євро на 60 місяців. Кошти спрямують на реконструкцію очисних споруд, що дозволить вирішити проблему зі смородом в місті.

Також фінансування спрямують на відновлення аварійного колектора на вулиці Карпенка-Карого. Він перебуває в критичному стані: якщо не вжити заходів, то трапиться обвал, який залишить без води та каналізації десятки тисяч лучан. Два роки тому там вже трапився обвал.
Читати ще: Луцький колектор на межі обвалу: водоканал ініціює відновлення об’єкта

Також за кредитні кошти планують модернізувати систему очищення води. Зокрема встановити найсучасніші фільтри, переобладнати насосні станції, щоб вода, яку подають лучанам, була чистішою та якіснішою.

Попри очевидну необхідність, політрада партії заборонила депутатам міської ради голосувати за рішення про кредит. У коментарі ІА Волинські Новини очільник фракції «Слуга народу» в Луцькій міській раді Роман Бондарук підтвердив цю інформацію.

Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, який також є депутатом Луцької міської ради, зазначає, що у випадку, якщо не профінансувати згадані роботи, це може призвести до екологічної катастрофи.

«Ці роботи вкрай потрібні. Колектор на Карпенка-Карого в критичному стані, є місця обвалу. Ви уявляєте, що буде, якщо він остаточно провалиться й нечистоти підуть в Сапалаївку? Також в терміновому порядку треба ремонтувати очисні споруди. Отримуємо безліч скарг від громадян, ціле літо від споруд йдуть неприємні запахи. Там уже неможливо почистити мулові карти, відділити мул від води. Виділяється сірководень, яким дихають люди. Те саме стосується й систем очищення води – чимало станцій їх просто не мають, а це питання здоровʼя жителів Луцької громади», – пояснив Олександр Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ABC Показати IP 20 Грудня 2023 00:36
Я розумію, заборонити бруківку перекладати. Але якщо дійсно накриється колектор, що робити тоді? Ср@ти тоді куди будемо, нешановні "Слуги"? Може треба на деякий час забути про політику, і подумати про місто? Наше з вами, де ми всі живемо.
Лучанин Показати IP 20 Грудня 2023 09:11
Зате смарт зупинки по повній будують на проспекті Волі, а вода нам навіщо, і так до майже кожен день.
DP Показати IP 20 Грудня 2023 11:15
Бажаю найміцнішого. Важливо і терміново, невідкладно - робіть. З кредитом чи без, з ,,слугами,, чи без. Виборці будуть вдячні
ХА Показати IP 20 Грудня 2023 18:50
А що ще можна очікувати від зеленої плісняви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus