USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.55

Полеглому захиснику з Волині Сергію Зімичу просять надати звання Героя України

Сьогодні 14:49
На сайті Президента України зареєстровано петицію з проханням посмертно надати звання Героя України хороброму захиснику нашої держави, старшому сержанту військової частини 1141 НГУ Зімичу Сергію Івановичу.

Петицію зареєструвала Віталія Зімич.

Із перших днів повномасштабного вторгнення воїн став на захист територіальної цілісності нашої держави. 1 березня 2022 року поповнив лави захисників України, потрапивши до Національної гвардії України на посаду стрільця 1-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу стрілецької роти. Деякий час охороняв Рівненську АЕС, потім – стратегічні об’єкти Волинської області.

За час проходження служби зарекомендував себе позитивно. Якісно виконував поставлені завдання, швидко орієнтувався і вміло діяв у складних обставинах. Неодноразово отримував грамоти та подяки за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність і самовідданість у справі служіння державі. З честю та гідністю разом із побратимами боронив цілісність нашої держави, проявляючи неймовірну сміливість та самопожертву.

Сергій ніколи не скаржився на труднощі, завжди виконував поставлені завдання та непохитно вірив у перемогу. У кінці березня цього року разом із побратимами вирушив на фронт. Під час першого виходу на нуль дістав контузію.

Трішки підлікувався, однак дуже переживав за молодших побратимів, дбав як про рідних, адже був для них за батька. Недаремно ж і позивний мав Батько. Тому знову ходив на позиції.

На жаль, під час виконання чергового бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області, отримавши поранення, несумісні з життям, загинув 17 липня 2024 року.

«Сергій був хорошим чоловіком, люблячим батьком, надійним побратимом і просто неймовірною Людиною. Мав багато планів та мрій, яким, на жаль, вже не здійснитись ніколи. Я пишаюся своїм чоловіком, батьком, бо за вільну Україну, за наш мир і спокій він віддав найдорожче – ЖИТТЯ.

Навіки в скорботі дружина, доньки, брат та рідні. Сергій був справжнім Героєм, який своїм життям і смертю продемонстрував, що значить любити Україну. Він назавжди залишиться в наших серцях як взірець мужності, патріотизму та самовідданості.

Низький уклін та шана Герою! Вічна пам’ять усім Захисникам та Захисницям! Слава Україні!» – йдеться у тексті петиції, яку можна підписати за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макрончук з гэком Показати IP Сьогодні 15:17
де б так благали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus