USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Покусав за сідниці та руки: на Волині алабай накинувся на жінку, яка їхала велосипедом на роботу

Сьогодні 18:14
Волинянина, пес якого накинувся на жінку та покусав за сідницю, судили на порушення правил вигулювання тварин. Крім штрафу, у чоловіка відібрали ще й тварину.

Про це йдеться у постанові Турійського районного суду.

Інцидент стався у селі Задиби на Турійщині. Вранці 20 травня собака породи алабай накинувся на жінку та покусав її за сідницю, бік та руки. У постраждалої були множинні рвані рани, що за ступенем тяжкості відносяться до середніх тілесних ушкоджень.

У суді волинянка розповіла, що того ранку їхала велосипедом на роботу. Поблизу одного з будинків побачила односельця Валентина П. зі своїм псом та попросила притримати тварину. Від’їжджаючи, вона почула позаду гавкіт. Собака наздогнав її та вчепився зубами в сідницю. Жінка впала з велосипеда, вдарилась об землю, закривши голову руками. Як додала, укуси були спочатку за бік, а потім за руку. Потому підбіг власник і забрав тварину.

Читати ще: На Волині пес покусав людей: власника оштрафували та відібрали у нього тварину

На місце події прибула поліція та швидка. Медики забрали жінку в лікарню, де наклали їй шви.

Постраждала додала, що односелець відтоді жодної допомоги їй не надав і не пропонував, а навпаки стверджував, що вона винна сама, бо їхала на велосипеді, а його собака цього не любить. Жінка наголосила, що пес раніше неодноразово нападав на людей, тож вона вважає, що він є небезпечним для суспільства і його потрібно ізолювати. Також просила притягнути до відповідальності Валентина П.

Покази постраждалої підтвердили й інші свідки події.

У суд власник тварини не з’явився і клопотання про відкладення розгляду справи не заявляв.

Читати ще: Численні рани та переломи: на Волині бійцівський пес напав на 7-річну дівчинку. Відео 18+

Суд, вивчивши усі докази та врахувавши всі обставини, визнав чоловіка винним в адмінпорушенні (порушення правила вигулювання тварин у громадському місці) та оштрафував його на 1700 гривень. Крім того, у чоловіка конфіскують пса.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP Сьогодні 18:26
1700 грн штрафу - це смішно. Жінка на лікування витратила набагато більше. Плюс моральна травма. Це все хто компенсувати буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus