USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.65 10.87

Профнастил чи металочерепиця: Що обрати?

Сьогодні 11:30

Профнастил чи металочерепиця: Детальне порівняння покрівель



Вибір покрівлі для даху часто стає нелегким завданням для власників будівель. Адже потрібно детально знайомитися з характеристиками матеріалів, які використовуються для цієї цілі, а також порівнювати їхні переваги та недоліки. Проте можна звузити пошук до двох найбільш популярних варіантів: металочерепиці та профнастилу.

Обидва будматеріали надійно захищають будинок, але при цьому кожен з них має свої особливості. Наприклад, ціна на металочерепицю є вищою, а профнастил менш стійкий. Якщо хочете детально у всьому розібратися, пропонуємо ознайомитися зі статтею.

Що краще профнастил чи металочерепиця: детальне порівняння покрівель



Експерти в сфері монтажу покрівлі зазначають, що кожен з матеріалів може стати чудовим рішенням.
Проте варто враховувати декілька важливих характеристик. Якщо ви обираєте металочерепиця чи металопрофіль, тоді виділіть трохи часу для їхнього вивчення.

Термін експлуатації

Період служби покрівлі залежить від різних факторів. Зокрема, якості сталі, товщини шарів та наявності шар для додаткового захисту від зовнішнього впливу. Металева черепиця в середньому експлуатується в межах від 20 до 30 років, а профнастил може використовуватися на протязі 30, 40 та навіть 50 років.

Дизайн і зовнішній вигляд

Не можете визначитися металочерепиця чи профнастил? Тоді зверніть увагу на загальну стилістику. Важливо, щоб матеріал поєднувався з обраним архітектурним стилем. Йдеться не тільки про колір, а ще й форму та конструктивні особливості.
Для старовинних будівель та об’єктів класичної стилістики підходить металева черепиця. Профлист є універсальним варіантом.

Стійкість до навантажень

Вирішуєте, що краще металочерепиця чи металопрофіль? Не забудьте подумати про стійкість листів до різного впливу. Зокрема, вітрового та снігового навантаження. Профнастил є відносно гнучким, але він менш стійкий. Якщо потрібен міцніший варіант, який витримує дощ, сніг та вітер, тоді розгляньте металочерепицю.

Вага та товщина металу

Визначити, що краще металочерепиця чи профнастил, можна також за параметрами ваги та щільності металевого шару. Металева черепиця є важчою, оскільки містить тверді та міцні складові. Профнастил є дещо тоншим та легшим. Його обирають переважно для дахів, конструкції яких призначені для меншого навантаження.

Нахил покрівлі та геометрія

Металочерепицею покривають дахи будівель з кутом нахилу від 12 градусів. Для профлистів такі обмеження не застосовуються. Вони підходять для покрівлі будь-якої конфігурації.
Матеріал може використовуватися навіть для плоских дахів. Завдяки оптимальній довжині листів, ним можна легко покрити ділянку великої площі.

Шумо, гідро та теплоізоляція

За показниками шумоізоляції важко виділити кращий варіант. Адже, під час дощу краплі створюють шум як на профлистах, так і металочерепиці. Проте, перший різновид покриття має вищі показники стійкості до вологи та інших атмосферних явищ. На металевій черепиці вода зазвичай не затримується, але вона все ж може поглинати певну частину вологи.

Пожежна безпека

Будматеріали створюються на основі металу, тому не підтримують загоряння. У разі появи осередка займання полум’я не буде швидко поширюватися на покриття, що дозволить уникнути серйозних пошкоджень даху. Проте, варто враховувати, що загоряння підтримують шари зі спеціального покриття та фарба, нанесення на листи.

Зручність монтажу

Листи настилу встановлювати простіше, оскільки в цьому випадку немає вимог щодо куту нахилу, а в процесі потрібна менша кількість інструментів та складових.
Черепицю неможливо правильно встановити без спеціальних навичок а вмінь. Знадобиться також додаткова техніка.

Ціна

Багатьох покупців також цікавить, що дешевше профнастил чи металочерепиця. В цьому випадку відповідь однозначна – це листи настилу. Це обумовлено не тільки недорогою вартістю матеріалу, а ще й відсутністю великих затрат на монтаж.

Переваги та недоліки покрівель



Якщо розглядати профнастил, то головними його перевагами є невелика вага, проста установка, недорога ціна та стійкість до зовнішнього впливу. До недоліків можна віднести не надто естетичний зовнішній вигляд.
Металочерепиця є міцною, стійкою, довговічною та гарною на вигляд. Вона підходить для багатьох архітектурних стилів. Проте, є і недоліки. Зокрема, важкий монтаж та досить висока вартість.

Що обрати?



Якщо для вас не настільки важлива естетика і обмежений бюджет, тоді краще розглянути профнастил. Металева черепиця підійде тим, для кого зовнішній вигляд виробів є важливим. Вона гармонійно поєднується з різними архітектурними стилями та одночасно є достатньо стійкою.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus