USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Покращення якості меддопомоги для вразливих груп населення: у Волинському госпіталі ветеранів війни реалізовують грантовий проєкт

Сьогодні 13:00
Проєкт «Спільний розвиток доступної та стійкої медичної допомоги для людей похилого віку і людей з інвалідністю лікарень Білостока та Волині» реалізоують у межах грантової програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Його мета – покращення якості медичної допомоги для найбільш вразливих груп населення, зокрема людей старшого віку та осіб з інвалідністю. Завдяки співпраці з польськими колегами планують впровадити низку важливих заходів, спрямованих на модернізацію госпіталю та підвищення рівня медичних послуг.

Читати ще: У Волинському госпіталі за півтора року пройшли реабілітацію майже 500 військових

Бюджет оновлення Волинського обласного госпіталю складає майже €900 тисяч, 90% цієї суми – грантові кошти, які надійдуть як міжнародна технічна допомога Європейського Союзу в межах програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.
Як розповіла директорка госпіталю Тетяна Масікова, у межах проєкту планують модернізувати автоматичну пожежну сигналізацію в закладі, здійснити капітальний ремонт відділень ортопедії, травматології та хірургії, також буде придбано нове обладнання та меблі для цих відділень.
Читати ще: П’ять років тому тут з’явилося на світ перше немовля. Волинський перинатальний центр відзначає річницю

Окрім того, буде створено відеоматеріали для родичів пацієнтів з порадами із догляду за людьми поважного віку та особами з інвалідністю. Понад 500 сімей отримають і психологічні консультації з догляду за близькими.
У співпраці з польськими партнерами заплановано розробку нових методик лікування старших пацієнтів, які буде поширено серед інших медичних установ прикордонного регіону.

Кінцева дата реалізації проєкту – середина 2026 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus