USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Показали, як у Луцьку дезінфікують маршрутки та тролейбуси

10 Березня 2020 22:17
Через ймовірну загрозу зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальні роботи.

Про розповів Суспільному начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов, пише ВолиньPost.

Тролейбуси та маршрутки Луцька обробляють дезінфікуючими засобами на базі Луцького підприємства електротранспорту.

«Щоденно, починаючи з 19 години і до 5 ранку у кожному тролейбусі вологе прибирання, а також проводиться дезінфекція поручнів методом протирання. На 10 літрів води дається 20 грам розчину. Працівники, які проводять дезінфекцію працюють у відповідних засобах. Мають бути захищенні очі і т.д. Ми обробляємо 44 тролейбуси за добу і 21 автобус, які від нашого підприємства виїжджають на маршрути міста», – розповідає головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич.

«Звичайно, що добре. Адже в тих маршрутках брудно і ніхто ніколи нічого не миє. На сидіння сядеш, а воно брудне і жирне. Напевно, скільки та маршрутка їздить, то ті поручні не протиралися. Хочеться бути здоровим», – каже про таку ініціативу лучанин Денис.

«Дивилися по телевізору, що спеціальним розчином обробляють громадський транспорт», – розповідає школяр Назарій.

«Господь його знає. Дивіться, закордонні країни які успішні і там яка кількість людей занедужала і померла. У нас поки його немає, але хто його знає», – розказує пенсіонерка Валентина Василівна.

Володимир Бабич говорить: окрім дезінфекції громадського транспорту, спеціальний розчин видали контролерам. Він захищає руки упродовж 3-х годин. Нині, каже головний інженер, вимагають, аби водії робили провітрювання та вологе прибирання на кінцевих зупинках транспорту.

«Крім того водії тролейбусів отримали розпорядження у зв’язку з епідемією коронавірусу на кінцевих зупинках проводити провітрювання салонів тролейбуса», – зазначив головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич.

Водій тролейбуса Микола каже: на кінцевій зупинці щоразу робити вологе прибирання немає змоги, а салон провітрює обов’язково.

«При заїзді дезінфікують. А на кінцевих провітрюєм. Інколи вологе прибирання», – розповідає водій тролейбуса.

Начальник міського управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів Суспільному, що у зв’язку з підтвердженим випадком захворювання на коронавірус в Україні із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальну роботу.

«Згідно договорів, що заключені із перевізниками там є пункт 2.2.6. у договорі, який вказує, що перевізник при настанні епідемії грипу чи іншого вірусу зобов’язаний проводити щорейсові протирання поручнів у транспорті на кінцевих зупинках. Після того, як в Україні був зафіксований один випадок захворювання на коронавірус направили листи перевізникам з метою нагадування про цей пункт договору. В нас перевізників є 12. Більшість з них користуються послугами мийки підприємства електротранспорту», – відзначив начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Грета Тумблер Показати IP 10 Березня 2020 22:34
На воли, волиняни! Електрика вбиває, бо це комуняцький пережиток.
Василь Показати IP 11 Березня 2020 08:21
п. Степанов, ви особисто ці тролейбуси бачили? Грязні відра з водою, інвентар під сидіннями, поламані пічки під кріслами для кондукторів і т.д. Зато водії транслють російський блатний шансон, зокрема вчора тролейбус № 214.
Лучанин до Василь Показати IP 11 Березня 2020 10:18
В Луцьку є 214-ий тролейбус?
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Березня 2020 16:31
Мова йде про бортовий номер, очевидно.
Лучанка Показати IP 14 Березня 2020 19:25
Як можна прибрати в маршрутках де застелені сидіння. Маршрут 9-й. На ганчірки дивитись гидко. Я вже не кажу про те що там хтось колись мив підлоги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus