USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Показали фото Литкіної, які знайшли на картці підозрюваного у її вбивстві

9 Січня 2018 17:23
9-го січня під час засідання в Ковельському міжрайонному суді показали частину відновлених фотографій Катерини Литкіної, що були видалені з карти пам’яті, яку знайшли в телефоні обвинуваченого у вбивстві Назара Статочнюка, інформує Буг.

У присутності спеціалістів Ткачука та Бендовського, котрі виконували комп’ютерну експертизу, під час засідання також дослідили зміст переписки та коментарів Статочнюка у мережі “ВКонтакте” за 2016-й та минулі роки.

Вочевидь, в залі суду продемонстрували саме оригінали фотографій з мобільного телефону або флешки Литкіної, а не переслані через інтернет-копії. Адже до фотографій збереглись метадані, які були б знищені, якби фото переслали б через месенджер або соцмережі (ред, - ВН).

Експерти відновили фото з флешки, які не потрапили в соціальні мережі, частини їх не бачили навіть батьки дівчини. На одному з них – манікюр, з яким її знайшли мертвою на териконі, на іншому – кросівки, в які вона була взута, коли відшукали тіло.

Присутні на засіданні могли побачити спільні фото Каті з її хлопцем Мироном, фотографії з випускного в 9-му класі.

На світлинах є елементи побуту (частини стола, комп’ютера, кімнати вбитої), що свідчить про те, що вона – автор фото, видалених з флешки.



Мама Каті впевнена, її донька б не відсилала таких світлин Назару і вони перебували виключно у її користуванні. Натомість захисники Статочнюка вважають: не можна категорично стверджувати, що ці файли зроблені телефоном Катерини, а не переміщені через інтернет.



“Ми ще повернемося до спеціальних програм і я буду ставити питання про їх дослідження”, – сказав Сергій Полячук.

“На фотографії, де пилочка лежить на столику, – кімната, де спала Катя. Не думаю, що Назар прийшов і це все пофотографував, – зауважила Вікторія Литкіна, – Хотіла звернути увагу на фото, на якому нігті Каті… донька померла з таким манікюром. Воно зроблене за кілька днів до загибелі”.



На судовому засіданні дослідили й інші відновлені файли. Зазначалось, що 3-го серпня на телефоні Назара з’явилося повідомлення “Вітаємо в Угорщині”. Про виїзд хлопця за кордон ставили акцент і на попередніх слуханнях, адже він покинув Україну відразу після вбивства Литкіної.

До відновлених в інтернеті коментарів Статочнюка у колегії суду з’явилося багато питань, знову підняли тему поширених ним світлин з Катериною Литкіною в групі “Пліткарка”. Зокрема суддів зацікавила переписка хлопця зі знайомими, які прямо запитували його, чи має ще фотографії Каті та цікавилися, чи це він виклав її фото. На останнє хлопець відповів: “Возможно, но не факт”. Батьки вбитої та адвокати впевнені, що йдеться про світлини Каті у бюстгалтері, які Назар розкидав в інтернеті у 2016-му році. Вікторія Литкіна пригадала, що тоді навіть вчителі просили у Статочнюка видалити ці фото, однак він не послухав.

У переписках містилися репліки на кшталт “Я диявол” та інші, в них брали активну участь свідки, які в залі суду стверджували, що не спілкувались зі Статочнюком.

Судове засідання триває.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів, 11 серпня, тіло дівчини знайшов її батько. 20 серпня, напередодні арешту одного з підозрюваних, Назара Статочнюка, неподалік терикону під містком знайшли розбитий вщент телефон Катерини Литкіної. На телефоні був чіткий відбиток пальця – однак, зі слів бабусі вбитої, слід потім зник з невідомих причин.

Під час минулого засідання у грудня 2017 року, стало відомо, що флешка, знайдена під час обшуку в телефоні обвинувачуваного у вбивстві нововолинянки Каті Литкіної, дійсно належала жертві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Кіндрат Панасович Показати IP 9 Січня 2018 17:43
гмм...спеціаліст Ткачук? А це не той що зі слідчим Щербатюком вимагали і отримали хабар у справі з гральними автоматами?! А ну да, це ж Україна. Чому я дивуюсь?
Ткачук Вадим до Кіндрат Панасович Показати IP 14 Січня 2018 00:23
Так, це саме той Ткачук Вадим, відносно якого протягом шести місяців у справі про гральні автомати остаточне рішення не прийнято, оскільки триває досудове розслідування і усі обставини не встановлені. А тому, жодна особа, в тому числі і та, яка не має сміливості залишати коментарі під своїми дійсними анкетними даними, не має права стверджувати, що Ткачук вимагав і отримав хабара.
лучанин Показати IP 9 Січня 2018 18:10
А Полячук С. І. швидко масть поміняв, раніше займався розслідуванням вбивств, а тепер вбивць захищає
Володя Показати IP 9 Січня 2018 23:54
Половина колишних слидчих дуже швидко стали адвокатами,причому е таки,яких було звильнено з милиции по негативу
aaa Показати IP 10 Січня 2018 13:09
"Адже до фотографій збереглись метадані, які були б знищені, якби фото переслали б через месенджер або соцмереж" ну шо за бред? Фотографії які відображаються в месенджерах і СМ дійсно зжимаються но оригінали всерівно є і їх дістати як два байта передати. Крім того фото можна передати не лише через СМ і месенджер. Експерти.... Мб Чувак взяв телефон, витащив флешку, скопіював собі кудись даби потім под?очити... Флешки, диски і тд цілком нормально видають видалені файли навіть через пару років. Чим активно користуються люди в сервіс центрах да би відновити і скопіювати домашні фото і відео. Це і діти можуть робити.
Ткачук Вадим до aaa Показати IP 14 Січня 2018 00:15
Взагалі, Ви розумієте про що мова ведеться? У статті автор зазначає, що якби фото завантажувались з мережі або були отримані через месенджер, про це в пам’яті телефону містилися би відповідні сліди. До чого тут «фотографії зжимаються»? Мабуть це зможе інтерпретувати тільки такий спеціаліст, як Ви. «Флешки, диски і тд цілком нормально видають видалені файли навіть через пару років.»- брєд сивої кобили. Не всі накопичувачі можуть містити видалені дані, і не всі цілком нормально їх видають. Наприклад твердотільні, дані, які видалені пару років тому, відновити зможете лише Ви, при умові, що наділені магічною силою=) «Це і діти можуть»-якщо це для Вас надлегкі задачі, мабуть Ви дійсно СПЕЦІАЛІСТ. Тоді чекаю Вас в офісі: м. Луцьк, Ковельська, 2, офіс 315. Хочеться побачити, як Ви зможете справитись з дитячими задачками.
Луцьк Показати IP 10 Січня 2018 13:30
Мені цікаво де вони стільки грошей взяли, щоб стільки часу рішати адвоката

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus