USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.32 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Пояс безпеки: Україна обговорює з союзниками «щит ППО» над західними областями, – Умєров

Сьогодні 12:37
Україна проводить консультації з державами-союзниками стосовно створення «щита ППО» над західними областями країни.

Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров за підсумками засідання Ради Україна-НАТО, передає УНІАН.

Умєров нагадав, що відповідний захід пройшов після масованої атаки окупаційних військ, коли РФ використала загалом понад 200 ракет та дронів.

«Поінформував партнерів про поточну ситуацію. Ми обговорили подальші плани з постачання систем ППО і ракет-перехоплювачів до них. Нам необхідно посилювати протиповітряну оборону. Також ми продовжуємо консультації, зокрема у двосторонніх форматах, щодо створення «щита ППО», так званого пояса безпеки над західними областями країни», – написав він.

Читати ще: Це лише початок: українські F-16 завдали перших авіаударів, – Forbes

Голова Міноборони України подякував союзникам за надану та обіцяну підтримку. За його словами, все більше і більше партнерів підтримують зняття обмежень на застосування ЗСУ далекобійної зброї проти країни-агресора.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна і Польща прагнуть розробити механізм спільного збиття російських ракет і дронів над територією України. Згодом у Міноборони Польщі додали, що Варшава не зможе виконати вимогу Києва збивати російські ракети, які летять в напрямку Заходу країни, без рішення всіх членів НАТО.

Читати ще: «Вибухом знесло двері»: жителі приватного сектору в Луцьку рахують збитки після атаки РФ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus