USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Погана координація між СБУ і ГУР: Подоляк назвав причину вбивства Кірєєва

19 Січня 2023 16:33
Член переговорного процесу з Росією радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що вбивство одного із консультантів делегації України Дениса Кірєєва, якого СБУ звинуватила нібито у держзраді, було пов’язане із поганою координацією українських спецслужб на початку війни.

Про це Подоляк сказав в інтерв’ю латвійському виданню Delfi, передає УП.

«Він мав стосунок до Головного управління розвідки, а його вбивство було пов’язане з тим, що не було єдиної координації між силовими структурами.

Були певні претензії до нього з одного боку, з іншого не встигли ці претензії врегулювати в діалоговому форматі, це не пов’язано з роботою делегації і з переговорним процесом. Він не був агентом Росії», – поінформував Подоляк.

За словами Подоляка, РФ потім спробувала виставити Кірєєва своїм агентом, проте він не був пов’язаний з ворогом.

Раніше «The Wall Street Journal», спираючись на фінансові й розвідувальні документи та інші зібрані матеріали повідомило, що Кірєєв напередодні вторгнення Росії попередив українську розвідку про план Москви захопити Київ.

Зокрема, він розвивав зв’язки з європейськими розвідувальними службами, а також із російськими військовими та урядовцями, а потім доповідав керівнику ГУР Кирилу Буданову.

За словами Буданова, підказка Кірєєва дала Україні кілька дорогоцінних годин, щоб перекинути війська і захистити Київ.

Буданов сам запропонував Кірєєву взяти участь у переговорах між Україною та РФ.

Після вбивства Кірєєва Президент Володимир Зеленський підписав документи про його нагородження посмертно медаллю за «винятковий внесок у захист державного суверенітету та державної безпеки».

Його поховали поруч із першим міністром закордонних справ України на Байковому кладовищі в Києві.

5 березня 2022 року повідомлялося, що представники СБУ при затриманні застрелили у Києві банкіра Дениса Кірєєва, який брав участь у переговорах делегацій України та Росії в Гомелі 28 лютого. Його нібито підозрювали у державній зраді.

В липні Володимир Зеленський звільнив голову СБУ Івана Баканова і звільнив або притягнув до відповідальності десятки генералів відомства за їхню ймовірну роль у сприянні російському вторгненню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дикий Показати IP 19 Січня 2023 21:56
Герої вбили героя. Так буває.
Сергій Показати IP 19 Січня 2023 22:09
Злодії вбили злодія
Клава Показати IP 20 Січня 2023 05:53
спецслужба, вочевидь, тоді ще не відійшла від кришування яток та традиційно більше переймалась власними кишенями..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus