USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Подружжя з Луцька вдома сушить поживні снеки для ЗСУ

7 Листопада 2022 07:15
Діана – айтішниця, Віталій – актор театру вогню. Раніше пара часто подорожувала. Придбали сушарку, щоб готувати собі їжу в дорогу та у походи. А нещодавно вирішили готувати у ній снеки – перекуси для захисників.

Про це подружжя розповіло Суспільному.

Діана каже, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну разом з чоловіком почали волонтерити. Ходили в різні центри допомоги, а нещодавно вирішили самотужки готувати сушене м'ясо та фрукти бійцям.

Нині рихтують до відправки на фронт другу партію сушенини. Оголосили збір грошей у соцмережі на продукти. Кажуть, родичі та друзі одразу стали приносити фрукти.
Читати ще: Юнак з Волині пече солодощі та волонтерить для ЗСУ

«Враховуючи ситуацію, що там вже води немає дуже давно, перебої зі світлом, то в таких регіонах особливо потрібна допомога», – розповідає Віталій Коновалюк.
За один раз Діана та Віталій приблизно висушують десь два кілограми сирого м'яса, з нього виходить приблизно 600-650 грамів сушеного. Його фасують у пакетики. Кажуть, що воно може зберігатися без холодильника до пів року.

Читати ще: Шапки, шкарпетки та сидіння: лучанка в’яже теплі речі для захисників

«На ніч ставимо, бо зараз перебої зі світлом, то потрібно враховувати це. І через вісім годин зазвичай все вже готове», – каже Віталій.

Окрім м'яса, готують чипси з яблук, бананів, ківі, ананасів. Щодня впродовж тижня після роботи господарі формують посилку, яку поштою відправляють знайомим волонтерам у Миколаїв.
Зі слів Віталія, волонтери приймають посилку здебільшого в той самий день і потім вже розвозять.

Найприємніше, зізнається подружжя, – це отримувати фото та відео із передової. Бійці вже смакували висушеним м'ясом і фруктами та дякували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 7 Листопада 2022 07:38
Дуже красиве подружжя і робить дуже користу справу. Щастя і здоровя цим молодим людям. І мирного неба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus