USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Подоляк: «Вороги хочуть затиснути Київ та основні міста сходу і півдня»

25 Лютого 2022 19:57
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк та прем’єр-міністр Денис Шмигаль провели спільний брифінг щодо ситуації в країні.

«Очевидно, що наші опоненти, наші вороги хочуть вирішити ключове завдання: затиснути Київ та основні міста сходу та півдня країни. Ми відчуваємо їхні плани. Ми точно все це розуміємо. Особливо це розуміє керівництво ЗСУ.

Але тактика російських збройних сил – це не просто військова тактика. Це частково нагадує терористичні методи, коли обстрілюють житлові квартали. Сьогодні маємо обстріли навіть дитсадків. Я вважаю, що воєнні злочини, які ми маємо зараз, мають отримати сувору юридичну оцінку.

Ворог має дві цілі: знищити політичне керівництво країни і таким чином збільшити панічні настрої, створити хаос, а на цьому фоні створити тимчасову адміністрацію. Ці плани теж нам добре відомі. Ці плани навряд чи будуть втілені в реальність», – каже Подоляк.

Найскладніше на сьогодні на Харківському напрямку, в Сумській області та на півдні країни, де йдуть досить тяжкі бої.

Також він додав, що президент України Володимир Зеленський перебуває в Україні і працює цілодобово.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав вступати до лав ЗСУ та територіальної оборони, допомагати військовим, волонтерам і медикам.

Як зазначив Денис Шмигаль, кошти, отримані за вакцинацію в рамках програми «єПідтримка», можна буде направити для кошти військовослужбвцям, або зарахувати на рахунок благодійного фонду «Повернись живим».

«Ми закликаємо всі країни ввести ембарго на нафтопродукти РФ, заборонити в’їзд роійських громадян, відключити Росію від SWIFT. Ми закликаємо НАТО, Європу, США закрити небо над Росією», – заявив Шмигаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
острів Зміїний Показати IP 25 Лютого 2022 21:12
«Идите на…уй»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus