USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

«Подякуй захиснику»: у Ковелі на благодійному аукціоні зібрали 850 тисяч для 100-ї бригади

Сьогодні 20:51
Днями у Ковелі в рамках грандіозного благодійного заходу «Подякуй захиснику» зібрали на підтримку 100-ої окремої механічної бригади з Волині 850 тисяч гривень. Протягом дня для жителів та гостей міста підготували цікаву програму, а ввечері влаштували гала-концерт із благодійним аукціоном.

Про це виданню ВСН розповів депутат Луцької міської ради Роман Кравчук.

Організатором заходу виступив благодійний фонд «Дія. Добро. Допомога» за підтримки Ковельської районної ради та протестанських церков області.

Цього дня у місті впродовж кількох годин вирував благодійний ярмарок, на якому усі охочі могли придбати тематичні сувеніри, скуштувати найрізноманітніші наїдки та напої, взяти участь у конкурсах і майстеркласах.

У рамках благодійного проекту «Подякуй захиснику» організатори хотіли досягти три великих мети.

Найперше – це хотіли подякувати нашим захисникам за їхню велику мужність та працю, завдяки яким українці мають сьогодні свободу, незалежність та виборюють територіальну цілісність. Друге – це зібрати допомогу для воїнів 100 бригади, зокрема на комплекс РЕБів, що дозволить підсилити боєздатність бійців.

І третє: захід мав також і духовну мету. Зокрема, розуміючи, що Україна сьогодні може надіятися лише на Бога і на ЗСУ, організатори хотіли спонукати людей не забувати про молитву, яка не менше потрібна захисникам і Україні.

Читати ще: Фестиваль «Амбасадор Дитинства» в Луцьку побив рекорд відвідуваності, зібравши 16 тисяч глядачів

«Хотіли, щоб наші люди почали молитися і частіше звертатися до Бога. Щоб однією рукою молитися, а іншою – допомагали донатами», – наголошує Роман Кравчук.

Ввечері цього дня небайдужі люди з Луцька організували гала-концерт. Для понад тисячі присутніх глядачів виступав християнський симфонічний оркестр Soli Deo, а також співав об’єднаний хор. Окрім цього, під час заходу провели і благодійний аукціон на підтримку «сталевих» воїнів.

На ньому, до слова, продали чотири лоти. Зокрема, прапор, гільзу, картину з підписом Буданова, а також картину «Ісус з ягням», яку художниця написала спеціально для заходу. Останній лот, зазначимо, продали за рекордну ціну – 101 тисячу гривень. Усього ж на підтримку «Сталевої бригади» на аукціоні виручили 141 тисячу гривень, а протягом дня – усі 850 тисяч гривень.

«Наша ціль – зібрати мільйон. Тож продовжуємо працювати далі», – підсумовує депутат Луцькради Роман Кравчук.

Усі охочі долучитись до збору для допомоги воїнам із 100 бригади можуть зробити це за посиланням.

Читати ще: Продавали випічку і сувеніри: у центрі Луцька волонтери збирали гроші на авто для 14-ї бригади
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus