USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Поблизу Афін вирує масштабна лісова пожежа, людей евакуюють

Сьогодні 09:01
В Афінах потемніло небо від диму внаслідок лісової пожежі, що спалахнула в неділю, 11 серпня, на північному-сході від грецької столиці.

Про це повідомляє AP.

Понад 250 пожежників, 67 пожежних машин, 12 літаків і шість гелікоптерів борються з вогнем, який спалахнув близько о 15:00 годині за місцевим часом приблизно за 35 кілометрів від Афін.

За словами столичних пожежників, полум’я швидко рухається до озера Марафон, важливого резервуару, що постачає Афіни водою. Зазначається, що в районі пожежі спостерігаються сильні пориви вітру, а висота полум’я перевищувала 25 метрів.

Мешканців сіл, розташованих поблизу зони пожежі, екстреними смс-повідомленнями попереджають про евакуацію.
Читати ще: У Греції вилучили захований серед бананів кокаїн на майже €3 млн

Ще одну пожежу, яка спалахнула на захід від Афін, було локалізовано.

Спекотна і суха погода, ускладнена сильним вітром, збільшує небезпеку лісових пожеж. Червень і липень були найспекотнішими за всю історію Греції, де раніше було зафіксовано найтеплішу зиму за всю історію спостережень. І метеорологи, і урядовці попередили про підвищену небезпеку лісових пожеж через погодні умови з неділі до четверга.

Лісова пожежа спалахнула в неділю, 11 серпня, в місцевості в Цамантасі, що на південному-заході Греції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus