USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

«По Гаразджі – всіх до мене». Як голова Підгайцівської ТГ та «смотрящий» із Львівщини дерибанять землю під Луцьком

13 Листопада 2021 13:46
«Рішали» зі Львівщини розпоряджаються землями та фінансовими потоками з будівництва доріг на Волині. Одного з таких – депутата з Львівщини Юрія Панечка – навіть назвали «смотрящим» у Держгеокадастрі Волинської області.

У розпорядження журналістів потрапила досить цікава розмова двох чоловіків: голос одного з них схожий на голос голови Підгайцівської ТГ Юрія Семенюка, інший – на голос Панечка. Останній дає настанови Семенюку, кому і як віддавати землі під Луцьком.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Як зазначають журналісти, головним нештатним «рішалою» по землі на Волині називають Юрія Панечка, який є депутатом Рава-Руської міської ради від «Батьківщини». На перший погляд взагалі є незрозумілим питання, де взявся Панечко у Волинській області і «під ким ходить». Але з огляду на те, що нещодавно облрада ухвалила звернення до Нацполіції та СБУ з вимогою перевірити особу Панечка у зв’язку з тим, що він нібито виступає як «смотрящий» по землі і по фінансових потоках, які йдуть на будівництво доріг, то деякі питання він на Волині все-таки вирішує.

Нещодавно журналісти отримали змогу ознайомитися з цікавими аудіозаписами розмов, де фігурує Панечко. Здавалося б, сам Юрій Семенюк – впливова в Підгайцях фігура. За його спиною не одна каденція Підгайцівського сільського голови. Але й тут, де він хазяйнує більше двадцяти років, не так все просто. Щоб вділити землю тим, кому треба, без «добра» від львівських – ніяк.

Журналісти оприлюднили розмову Юрія Семенюка з Юрієм Панечком.

- Юрій Михайлович, я вас просто прошу, ви мені не є байдужий і чужий чоловік, ви в свій час мені пообіцяли, і якщо, б***ь, не дай Боже, то це п***а. Я вас ще одне прошу: є питання по землі. Є люди навчені. Зараз вони нароздавали, нарішали, прибігли до мене:«Юра, треба помогти».

- Така наша робота, б***ь, н*******и- н*******и…

- Ми з вами все зробимо, офіційно, красиво, але не спішіть.

- Ти зараз що маєш, про що ми зараз говоримо?

- По землі.

- По Гаразджі?

- Не спішіть. По всьому. По Гаразджі всіх ссилаєте на мене, всіх, і всі знають мене. Всіх: блатних, неблатних, полублатних, н***й, СБУ, прокуратура. Всі знають і хай йдуть сюди.

- Ніхто не ходить. Судді…

- Суддів теж знаю…

- Ну то нормально, хоч порядне слово, а то деякі питання…
З декларації зрозуміло, що інтерес Юрія Панечка до землі – це сімейна пристрасть. На його дружину записано низку земельних ділянок на Львівщині. В декларації Юрій Панечко та його дружина показують невеликий дохід. Однак в декларації, яку Юрій Панечко подавав у 2020 році, він вказує, що має 295 тисяч готівки в доларах США, 3 мільйони 900 тисяч готівки у гривнях, 45 тисяч готівки у євро та 70 тисяч готівки у злотих.

Його дружина теж не бідна жінка. Усі гроші, як і чоловік, зберігає виключно в готівці. Вона декларує 40 тисяч доларів, 700 тисяч гривень, 10 тисяч євро та 4000 злотих.

Дивлячись на такі збереження, зовсім не дивує і те, що у 2017 році Соломія Савичук купує у Львові одразу дві квартири. Одну на 50 квадратів, вартість якої, згідно декларації, приблизно 30 тисяч доларів, інша – на 90 квадратів, вартість якої теж приблизно 30 тисяч доларів.

Як Юрій Панечко став мільйонером, з декларації зрозуміти тяжко. Заробляє він мало – 66 тисяч гривень на рік, працює комерційним директором у товаристві з обмеженою відповідальністю «Терразем». Варто зазначити, товариство дуже успішне, бо ж є переможцем державних тендерів на «Прозоро» фактично по всій Україні.

Журналісти обіцяють, що в наступних матеріалах розкажуть, як зараз можна стати мільйонером, хто такі «смотрящі» за землею та кому вони потрібні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Шарій Показати IP 13 Листопада 2021 14:06
Завжди дивуюся, як за нього проголосували ковгоспники. Дурний нарід, Боже дай терпіння
Волинськіі Братчики Показати IP 13 Листопада 2021 14:19
Отаких от ср...них львівців треба стригти і гнати із терен Волині. На Сибір.Там землі багато.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2021 14:33
Бути того не може. Всіх смотрящих ліквідувало РНБО. Нам недавно так повідомляли.
Точно Показати IP 13 Листопада 2021 15:18
Тих *патріотичних* австріяк давно пора за шиворот, і за кордон області. Нехай в себе керують. Тут вже накерували. І з 43 по 50-ті, і зараз. А псюрі місцевому ще не все спалили?
До нквведиста до Точно Показати IP 13 Листопада 2021 16:28
Добре вас підсмалили з 43 по 53. Ще й зараз памятаєш, шкура енкаведистська. А цей чорт до тих часів відношення не має ніякого, то потомственний партєєць. І дійсно, цю комсомольську шкуру ГНАТИ в три шиї.
Ю.Тимошенко Показати IP 13 Листопада 2021 15:54
Люди,то є наклеп.В мене немає такого депутата.В мене всі чесні...
Лазаренко до Ю.Тимошенко Показати IP 13 Листопада 2021 16:28
Підтверджую, всі чесні, як один.
Ейджізм до Ю.Тимошенко Показати IP 13 Листопада 2021 16:33
Бабця, ми тобі віримо. Айда на пенсійку?
ЙЙЙУуууулля до Ейджізм Показати IP 14 Листопада 2021 17:36
На *уїйку! Мені ще нарід спасати від зубажиння!
Селянин Показати IP 13 Листопада 2021 16:20
Бідна Україна. І надалі гірше ляха її роздирають свої діти... Нічого не міняється ще з тих пір... Напевно, семенюка скоро знов чи то пограбують, чи то щось йому спалять, чи то щось зламають. Терпіння людей має межі !
Народна прокуратура до Селянин Показати IP 13 Листопада 2021 17:07
Воно й видно межі цього терпіння. Скільки років підряд його обирають?
Селянин до Народна прокуратура Показати IP 13 Листопада 2021 19:24
у нас вибрали і Януковича, і Зеленського ...
В шоколаді до Селянин Показати IP 14 Листопада 2021 09:43
Про Підрашенка забув? Я Ющ як гарно керував - тільки в телевізорі сидів і по музеях їздив.
юрій миколайович Показати IP 13 Листопада 2021 17:00
Старе порохно йому вже пора подумати про вічність ,а він ще ніяк не нажереця.Горбатого могила виправить.
До енкаведиста Показати IP 13 Листопада 2021 17:02
Доки ваші емісари на Волинь не припхалися, тут ріки крові не лилися. Історію вчи.
Анонім до До енкаведиста Показати IP 15 Листопада 2021 11:03
Пока ваша перхоть під$@л.пна в красних пагонах сюди не прилізла, все було спокійно, по людські. Ти напевно синуля нкведиста, зарамятав як вжарили вас ?!
Микола Показати IP 13 Листопада 2021 17:26
Семенюк атовцям землю не давав, відмовив, навіть, мамі загиблого атовця. Тепер виявляється була земля. Мерзотник, нема слів.
Селянин Показати IP 13 Листопада 2021 17:40
Оце смтрящі рулять.А де наші обранці чому мовчать?чи тількі під вибори!
Бульба Показати IP 14 Листопада 2021 15:31
То от заради кого хлопці гинуть…
К.лучанин до Бульба Показати IP 14 Листопада 2021 22:54
Правильно чоловіче. Здаватись тра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus